Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Обединеното кралство ще се

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Обединеното кралство ще се
Коментари Харесай

Критикуват Борис Джонсън, че ще празнува Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Обединеното кралство ще се трансформира в „ световен модернист и образец за останалите страни след Брекзит “ и че гледа с оптимизъм напред.

Премиерът направи този коментар в границите на оповестените от държавното управление проекти да се означи денят на Брекзит – петък 31 януари, когато в 23,00 часа локално време Обединеното кралство публично напуща Европейски Съюз близо четири години след извършения референдум за Брекзит.

„ Без значение по какъв начин сте дали своят вот през 2016 година в този момент е време да погледнем напред с убеденост каква световна страна-новатор ще станем през идващото десетилетие и ще излекуваме раздялите от предишното “, посочи Борис Джонсън.

Той добави, че ще чества на 31 януари и прикани всички да сторят това.

Бившият вицепремиер и политик деец Майкъл Хезълтайн, както и доста други политици обаче упрекнаха Джонсън, че се пробва да „ натрие носа “ на искащите оставане в Европейски Съюз с проектите за празненства.

Хезълтайн написа в днешния брой на „ Обзървър “, че такива шумни тържества рискуват даже да изострят националните разлики по време на към момента прекомерно огромна сензитивност по въпроса за излизане от Европа.

„ Брекзит е въпросът, предизвикал най-голямо разделяне в модерната история. Тези от нас, които се бориха за оставане в Европейски Съюз го вършиха откровено в полза на страната и идващите генерации, които съгласно нас би трябвало да имат въздействие в сърцето на Европа “, отбелязва Хезълтайн.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР