Британският премиер Борис Джонсън заяви, че изглежда, че неговата Консервативна

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че изглежда, че неговата Консервативна
Коментари Харесай

Борис Джонсън вече се готви да завърши Brexit

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че наподобява, че неговата Консервативна партия е спечелила " мощен нов мандат за осъществяване на Брекзит (Brexit) " на предварителните общи избори в страната. Той споделя, че работата по осъществяването на проекта за Брекзит ще стартира незабавно щом окончателните резултати от изборите са налице, заяви БГНЕС.
Джонсън назова изборите " исторически ", откакто бе разгласен за победител в своя изборен регион Uxbridge в крайградски Лондон.
Британският министър председател приказва малко откакто водачът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин назова резултатите от изборите във Англия " доста разочароващи " за неговата партия, само че се опълчи на натиска да се отдръпна незабавно. 70-годишния Корбин обаче сподели, че няма да управлява Лейбъристката партия при последващи общи избори.
Спечелването на изрично болшинство в Народното събрание ще направи Джонсън най-успешният водач на консерваторите след Маргарет Тачър – различен политик, който беше обичан и мразен съвсем в идентична степен. Преброяването на бюлетините досега сочи, че консерваторите са спечелили много места в по-индустриалните градове в Северна Англия, които бяха замъци на лейбъристите.
Джонсън беше безапелационен, че в случай че консерваторите завоюват болшинство, той ще накара английския парламент да ратифицира договорката за Брекзит и ще изведе Англия от Европейски Съюз до 31 януари.
Председателят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел даде обещание, че водачите на Европейски Съюз, които ще се срещнат през днешния ден още веднъж, ще изпратят „ мощно обръщение “ до идващото английско държавно управление и парламент по отношение на идващите стъпки. " Готови сме да преговаряме ", съобщи и ръководителят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР