Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ако неговата Консервативна партия

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че ако неговата Консервативна партия
Коментари Харесай

Джонсън каза, че ако победи, Великобритания може скоро да спре да говори за Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че в случай че неговата Консервативна партия завоюва парламентарните избори другата седмица, то обществото може скоро да спре да приказва за Брекзит, съобщи " Ройтерс ".

Джонсън дава обещание да прокара през Народното събрание контрактуваната от него договорка за развода с Европейски Съюз до 31 януари. Проучванията на публичното мнение отреждат победа на консерваторите на предварителните избори във Англия на 12 декември. Големият брой нерешили по какъв начин ще гласоподават гласоподаватели обаче значи, че изходът от вота не е явен.

Европейски Съюз отсрочи три пъти Брекзит, който в началото бе очакван за края на март.

Джонсън сподели нощес, че в случай че завоюва изборите, парламентарната мъка ще завърши и излизането на Англия от Европейския съюз няма повече да бъде бавено.

Лидерът на проевропейската опозиционна партия Либерални демократи Джо Суинсън съобщи, че може да работи с лейбъристите в един възможен парламент без болшинство, в случай че те отстранят своя водач Джереми Корбин, съобщи още " Ройтерс ".

Суинсън повтори обещанието си да не открива пътя към властта нито на Джонсън, нито на Корбин, в случай че някой от двамата се нуждае от съдружен сътрудник, с цел да ръководи. " Либералните демократи ще работят, с цел да спрат Брекзит ", акцентира тя и даде да се разбере, че нейната партия поддържа оферти от лейбъристите нов референдум по въпроса.

Либералните демократи, които се показват като единствената партия, искаща да спре излизането на Англия от Европейския съюз, изостават от консерваторите и лейбъристите в изследванията на публичното мнение. Те обаче може да имат значима роля в новия парламент, в случай че никоя от двете огромни партии не завоюва болшинство и се окаже, че е нужен по-малък сътрудник за образуване на държавно управление, отбелязва " Ройтерс ". /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (824)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР