Британският премиер Борис Джонсън забрани на министрите си да присъстват

...
Британският премиер Борис Джонсън забрани на министрите си да присъстват
Коментари Харесай

Борис Джонсън забрани на министрите си да присъстват на икономическия форум в Давос

Британският министър председател Борис Джонсън забрани на министрите си да участват на Световния стопански конгрес в Давос, който ще се организира през идващия месец, съобщи Ройтерс. 

Според източник от " Даунинг стрийт ", откакто реализира най-голямата изборна победа за английските консерватори от 1987 година насам, когато партията бе водена от Маргарет Тачър, Джонсън е заречен да води " държавно управление на народа ", което да обезпечи Брекзит, да реши проблемите с Националната здравна работа и да оправдае доверието, което са му оказали гласоподавателите от някогашни замъци на съперниците му от Лейбъристката партия.

„ Фокусът ни е да спазим обещанията, които сме дали на английския народ, а не да вървим на екскурзия в Давос, където да пием шампанско с милиардери ", декларирал източникът от " Даунинг стрийт ", визирайки годишното събиране на политици, бизнес водачи и звезди в швейцарския ски курорт.

Решението на Джонсън е аналогично на това на американския президент Доналд Тръмп от 2017 година, когато той анулира пътуването на формалната делегация на Съединени американски щати до Давос.

Световния стопански конгрес в Давос ще се организира от 21 до 24 януари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР