Британският премиер Борис Джонсън внесе в парламента искане за предсрочни

...
Британският премиер Борис Джонсън внесе в парламента искане за предсрочни
Коментари Харесай

Борис Джонсън внесе искане за предсрочни избори на 15 октомври

Британският министър председател Борис Джонсън внесе в Народното събрание искане за предварителни избори на 15 октомври.

Той прикани Народното събрание да гласоподава в поддръжка на провеждането на предварителни избори, откакто депутатите нанесоха сериозен удар против неговата тактика за брекзит, заяви Би Би Си.

" Сега би трябвало да насрочим избори на 15 октомври ", съобщи Борис Джонсън.

Снимка: EPA

Това е следващо отчаяние за Борис Джонсън в неговата задача да осъществя брекзит непременно на 31 октомври, както даде обещание в речта си при поемането на поста министър председател преди шест седмици.
Парламентът в Лондон зачерта разновидността " Брекзит без договорка " Борис Джонсън изиска предварителни избори
След резултата Джонсън атакува Джереми Корбин.

„ Той желае избори от две години, до момента в който блокираше брекзит. Той сподели единствено преди два дни, че ще поддържа избори и в този момент Народното събрание, откакто одобри законопроект, който унищожава способността на държавното управление да води договаряния, ще каже ли, че няма да бъде разрешено на обществеността да реши на избори кой от нас да разчисти тази каша? “, попита Джонсън.

Снимка: EPA

„ Не желая избори, обществеността не желае избори, страната не желае избори, само че тази камара не е оставила различен вид, с изключение на да остави обществото да реши кого желаят като министър-председател “, сподели още той.

Корбин в началото одобри предизвикването за избори, само че след това се отхвърли от думите си и съобщи, че желае Джонсън да е министър председателят, който ще реализира договорка с Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР