Британският премиер Борис Джонсън увери, че страната ще напусне Евросъюза

...
Британският премиер Борис Джонсън увери, че страната ще напусне Евросъюза
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Ще напуснем Евросъюза на 31 октомври

Британският министър председател Борис Джонсън увери, че страната ще напусне Евросъюза на 31 октомври, както е планувано. Той направи това изказване пред депутати от своята Консервативна партия. Джонсън изрази убеденост, че ще реализира договорка за Brexit с Европейски Съюз, само че в случай че въпреки всичко това не се случи, то Обединеното кралство просто ще напусне съюза на 31 октомври.
„ Най-добрият метод да се постави завършек на токсичната атмосфера в английската политика е като се реализира Brexit “, акцентира министър председателят. Той разкритикува малодушието на водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който през вчерашния ден съобщи, че желае избори единствено откакто Джонсън реализира пролонгация на Brexit. Според Джонсън Корбин в действителност знае, че няма да може да завоюва изборите.
Корбин ще се срещне през днешния ден с други опозиционни водачи, с цел да разиска с тях тактиката, която да схване опозицията, с цел да се избегне Brexit без договорка. Утре английският министър за Брекзит Стивън Баркли ще има среща с основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР