Британският премиер Борис Джонсън увеличи залога в своите предизборни обещания,

...
Британският премиер Борис Джонсън увеличи залога в своите предизборни обещания,
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Обещавам бърз Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън усили залога в своите предизборни обещания, като съобщи, че единствено той е в положение да изведе Англия бързо от Европейския съюз. Той пое този ангажимент в ефирен спор с водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин по английската телевизия Ай Ти Ви във вторник, заяви Ройтерс.

След едночасовия спор изследванията демонстрираха, че феновете са разграничени по въпроса кой от двамата е излязъл победител. Според 51 % това е Джонсън, а съгласно 49 % - Корбин. Анализатори разясниха, че този резултат е по-скоро в интерес на лейбъристкия водач, който изостава в социологическите изследвания. И двамата водачи се пробваха да подкопаят позицията на другия в първия сходен спор преди общите избори на 12 декември, свикани от Джонсън в опит да преодолее безизходицата към Брекзит, която вреди на позицията на Англия в света и на петата най-голяма международна стопанска система.

Борис Джонсън: Няма доказателства за съветска интервенция в политиката у нас

"Ние несъмнено ще излезем от Европейски Съюз на 31 януари, тъй като имаме договорка. Всичко е готово ", съобщи Джонсън. Британският министър председател дава обещание да приложи договорката, която контракти с Брюксел, и да изведе Англия от Съюза до 31 януари. Той се ангажира да съблюдава периода до 2020 година за реализиране на комерсиално съглашение за дълготрайните връзки на страната с Европейски Съюз. Корбин обаче сподели, че вместо експедитивност Джонсън дава обещание още години на договаряния, с цел да обезпечи комерсиална договорка в канадски жанр, в която, съгласно него, държавното управление възнамерява да продаде публичното опазване на здравето. Джонсън отхвърли това обвиняване.

"Мисълта, че договорката на министър-председателя Борис Джонсън може да бъде прокарана и завършена до края на януари, е напряко нелепост ", съобщи Корбин. Лидерът на лейбъристите желае да контракти нова договорка за излизане от Европейски Съюз и да я сложи на референдум в границите на шест месеца дружно с оставането в Съюза като вероятен избор. По време на дебата Корбин сподели, че ще почете резултата от подобен референдум, какъвто и да бъде той. Джонсън отвърна на Корбин, като го нападна за отхвърли му да каже дали ще се разгласи за овакантяване или за оставане в Европейски Съюз на предстоящ референдум.

Официално: Пак отложиха Брекзит

Социологическите изследвания дават на Консервативната партия преднина от съвсем 18 процентни пункта пред лейбъристите, само че резултатът е мъчно да бъде предсказан поради другите съюзи и договорености и от двете страни на разногласието към Брекзит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР