Британският премиер Борис Джонсън ще се възстановява най-малко два месеца.

...
Британският премиер Борис Джонсън ще се възстановява най-малко два месеца.
Коментари Харесай

Борис Джонсън поне два месеца няма да може да е премиер

Британският министър председател Борис Джонсън ще се възвръща минимум два месеца. Експерти настояват, че той няма да се върне на работа най-малко до лятото, осведоми Daily mail. Пациентите, минали през интензивно лекуване, както Джонсън, остават на легло две седмици.

За цялостното възобновяване на премиера на Англия ще трябват сред един и два месеца. Специалистите показват, че нуждата от отмора ще докара до загуба на мускулна маса на Борис Джонсън, както и до загуба на мощ.

Освен това кислородното лекуване, на което бе подложен той в интензивното поделение, може да го изтощи. Затова и на пациентите им е нужен дълъг интервал на възобновяване и подсилване на организма.

От Даунинг стрийт показаха, че положението на премиера е устойчиво и той е в положително разположение на духа.

Припомняме, че влизането в болница на Борис Джонсън, след близо 10-дневна изолираност поради позитивна проба за ковид, сложи ръководството на страната в патова обстановка, защото няма явен механизъм кой поема управлението при неспособност на премиера. Тази заран бе подложен и въпросът за отговорността за нуклеарните кодове на Обединеното кралство.

На въпрос на Би Би Си дали външният министър Доминик Рааб е получил нуклеарните кодове, до момента в който Джонсън се лекува, началникът на канцеларията на държавното управление Майкъл Гоув означи: " Налице са добре създадени проекти за деяние. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР