Британският премиер Борис Джонсън ще разпусне парламента по-късно тази вечер,

...
Британският премиер Борис Джонсън ще разпусне парламента по-късно тази вечер,
Коментари Харесай

Джонсън вече е длъжен да поиска отлагане на Брекзит; парламентът се разпуска

Британският министър председател Борис Джонсън ще разпусне Народното събрание по-късно довечера, откакто депутатите евентуално още веднъж отхвърлят настояването му за предварителни избори.

Днес в действие влезе законът срещу Брекзит без договорка – той задължава премиера да изиска отсрочване на напускането на Европейски Съюз, в случай че до 31 октомври няма съглашение за бъдещите връзки.

В същото време от офиса на Джонсън за следващ път обявиха, че Англия напуща съюза на 31 октомври " без в случай че и обаче " и че той " няма да желае повече безсмислени отлагания ".

Не е известно какви ще бъдат идващите ходове на премиера – по закон той е задължен да изиска тримесечно отсрочване, в случай че не получи нова договорка за Брекзит. Джонсън твърди, че има доста време за договаряния преди Европейския съвет на 17-18 октомври.

В същото време Брюксел споделя, че нови съответни оферти от британска страна няма. Ирландия, чиято граница с Англия е главният проблем, предизвести, че би трябвало да чуе съответни оферти, с цел да бъде избегнат безреден Брекзит.

Франция и Холандия намекнаха през днешния ден, че Европейски Съюз може и да откаже удължение, даже в случай че Джонсън изиска такова. Висш европейски посланик твърди пред " Ройтерс " обаче, че мненията са за национална приложимост и че никой в Европа не желае Брекзит без договорка.

Една оставка

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу разгласи през днешния ден, че ще напусне поста си. Бъркоу бе живописен водач в Народното събрание в продължение на 10 години и постоянно вбесяваше личната си партия с решенията си, които даваха повече време за разискване на депутатите и им позволяваха да се опълчват на държавното управление. И в този момент по-шумните овации за него пристигнаха от пейките на опозицията, означи в. " Гардиън ".

Повече за него четете тук.

Той сподели, че в случай че депутатите гласоподават през днешния ден да се проведат избори през октомври, няма да взе участие в тях. А в случай че ги отхвърлят – ще подаде оставка на 31 октомври, когато Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз.

По думите му това би била " най-демократичната дата " за избиране на нов ръководител. " Това би означавало, че избори (за негов заместник) се организират, когато всички депутати познават претендентите. Това е за предпочитане пред съревнование при започване на мандата на идващия Народното събрание, когато новите депутати няма да са добре осведомени. Не бихме желали те да се подчиняват без мисъл на партийни нареждания, нали? ", сподели той.


Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (703)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР