Британският премиер Борис Джонсън ще поиска от Брюксел удължаване на

...
Британският премиер Борис Джонсън ще поиска от Брюксел удължаване на
Коментари Харесай

Борис Джонсън обмисля дали да поиска удължаване на срока за Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън ще изиска от Брюксел удължение на периода, в случай че до 19 октомври не се реализира договорка за Брекзит. Това се споделя в документ, представен от английски медии. За задачата се изисква закон, признат неотдавна от английския парламент. Джонсън обаче не се отхвърля от желанието за овакантяване на Евросъюза на 31 октомври.

Ирландският министър председател съобщи, че би разгледал искане за удължение на периода. Лео Варадкар посети Копенхаген и разиска Брекзит с датския министър председател Мете Фредериксен.

Мете Фредериксен се постара визитата на ирландския й сътрудник Лео Варадкар да бъде видяно. Програмата включваше разглеждане на Копенхаген на две колелета. Вместо каски двамата получиха ново защитно средство - надуваема яка.

Поводът за визитата беше разкриване на офис на ирландската организация за поощряване на бизнеса, само че отвън двустранните въпроси, акцент беше горещата тематика на деня.

Гостът, чиято страна е директно наранена от казуса с Брекзит, изрече предпочитание за рационални решения.

Лео Варадкар, министър председател на Ирландия: Бих предпочел да има съглашение за Брекзит на срещата на Европейския съвет в средата на октомври, само че в случай че английското държавно управление изиска удължение на периода, ще го разгледаме. Повечето страни биха го разгледали единствено в случай че има основателна причина и тя би трябвало да бъде показана. Но сигурно е по-добре удължение, в сравнение с липса на договорка.

Варадкар прикани за връщане към първичните цели на договарянията, измежду които е отбягване на инспекции по границата сред Ирландия и Северна Ирландия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР