Британският премиер Борис Джонсън ще отправи пряко предупреждение, че Обединеното

...
Британският премиер Борис Джонсън ще отправи пряко предупреждение, че Обединеното
Коментари Харесай

Лондон ще откаже търговско споразумение, ако бъде задължен да спазва правилата на ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън ще насочи директно предизвестие, че Обединеното кралство ще отхвърли всяко близко обвързване с разпоредбите на Европейски Съюз и юрисдикцията на европейските съдилища при постигането на каквото и да било бъдещо комерсиално съглашение след Брекзит.

В речта, в която би трябвало да бъде изложена държавната позиция за договарянията, той ще каже, че няма потребност от свободно комерсиално съглашение, което позволява приемане на европейските правила за конкуренцията, дотациите, обществената отбрана или околната среда.

Премиерът ще разгласи пред посланици на европейските страни и предприемачи, че е за договорка по модела на тези, които имат с Европейски Съюз Канада или Австралия, които признават автономията на английските съдилища, излиза наяве от авансово публикувана извадка от речта му.

Очаква се проектите на Борис Джонсън да бъдат посрещнати студено от европейските водачи, които на следващия ден ще оповестят в Брюксел техните проекти за договарянията.

Висш държавен източник е признал, че залогът е доста огромен при неуспех на тактиката на ”Даунинг стрийт “ 10, тъй като в случай че договорка не бъде реализирана до 31 декември, края на преходния интервал, Обединеното кралство ще бъде изправено пред Брекзит без договорка, написа вестник ”Гардиън “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР