Британският премиер Борис Джонсън ще обяви идната седмица забрана за

...
Британският премиер Борис Джонсън ще обяви идната седмица забрана за
Коментари Харесай

Великобритания взе ключово решение! Ще спре да продава...

Британският министър председател Борис Джонсън ще разгласи идната седмица възбрана за продажбата на нови бензинови и дизелови коли от 2030 година, което е с пет години по-рано по отношение на предходните проекти, оповестява през днешния ден в. "Файненшъл таймс ".

Англия планираше да забрани продажбите на нови бензинови и дизелови коли от 2040 година като част от напъните за понижаване на парниковите газове, а през февруари Джонсън дефинира нов период - 2035 година.

Позовавайки се на неназовани източници от бранша и държавното управление, "Файненшъл таймс " написа, че Джонсън в този момент има намерение да дефинира още по-ранна дата - 2030 година - в тирада за екополитиката на страната, която ще произнесе идната седмица.

Би Би Си заяви също за подобен проект по-рано през днешния ден.

Говорител на "Даунинг стрийт " отхвърли коментар.

"Файненшъл таймс " показва, че новият график няма да засегне някои хибридни коли и ще могат да се продават до 2035 година.

Според данни от бранша петролните и дизеловите коли съставляват 73,6 % от новопродадените коли тази година, а едвам 5,5 на 100 от продажбите са на електрически автомобили, които нормално са по-скъпи. Останалата част от продажбите се пада на хибридните коли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР