Британският премиер Борис Джонсън ще начертае път за постепенно възобновяване

...
Британският премиер Борис Джонсън ще начертае път за постепенно възобновяване
Коментари Харесай

В Англия пускат учениците в клас от 8-ми март и ще ги наблюдават

Британският министър председател Борис Джонсън ще начертае път за последователно обновяване на стопанската система, написа БГНЕС, базирайки се на организация Ройтерс. С над 120 000 смъртни случая Англия е пета по формален брой на жертвите в света от пандемията и претърпява най-голямата си икономическа злополука от повече от 300 години. Но бързото имунизиране на популацията плюс съвсем двумесечна сложна национална блокировка значи, че Джонсън към този момент може да планува поетапно облекчение на, като даде приоритет на обновяване на образователните занятия и обществената интензивност навън.
„ Решенията ни ще се вземат съгласно най-новите данни и във всяка стъпка ще бъдем внимателни, с цел да не отстъпим от напредъка, който сме постигнали до момента “, ще е посланието на Джонсън, съгласно кабинета му. Под натиска както на политиците от личната му Консервативна партия за рестартиране на стопанската система, по този начин и на научните съветници, които се опасяват от възобновление на вируса, в случай че ограниченията се анулират прекомерно бързо, пред Борис Джонсън стои сложна задача.
 Учениците от 5, 10 и 11 клас се връщат в учебно заведение Учениците от 5, 10 и 11 клас се връщат в учебно заведение
На 18 февруари стартират присъствените образователни занятия за учениците от 5, 10 и 11 клас, съобщи БГНЕС. Предстои прекосяването на дистанц...
През последните месеци той наподобява доста по-предпазлив и неговият здравен министър Мат Ханкок съобщи в неделя, че всяко облекчение, като да вземем за пример възобновяването на образователните занятия от 8-ми март, ще бъде последвано от няколко седмици наблюдаване , с цел да се открие въздействието върху по-широката част от популацията. Джонсън ще дефинира четири критерия, които би трябвало да бъдат прегледани преди всяко ново разпределяне, в това число скоростта и триумфа на програмата за имунизация, положението на заразяване и въздействието на всички нови разновидности на вируса.
Около 17,6 милиона души т.е. над една четвърт от 67-милионното население на Обединеното кралство, към този момент са получили първа доза. Така страната се подрежда след Израел и Обединените арабски емирства по имунизиране на глава от популацията си. Правителството има за цел да даде първа доза на всички възрастни до края на юли. Ханкок сподели още, че неотдавна страната е съумяла да понижи случаите на по-инфекциозния вид на вируса от Южна Африка. Като цяло ежедневните случаи на ковид се движат към 11 000 дневно през предходната седмица. Джонсън ще изготви пътната карта за Англия , която Народното събрание ще гласоподава. Лидерите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия също се чака да облекчат рестриктивните мерки през идващите месеци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР