Британският премиер Борис Джонсън ще каже на Ангела Меркел и

...
Британският премиер Борис Джонсън ще каже на Ангела Меркел и
Коментари Харесай

Британците не са съгласни на Брекзит без сделка

Британският министър председател Борис Джонсън ще каже на Ангела Меркел и на Еманюел Макрон тази седмица, че Народното събрание не може да спре Брекзит без договорка, разгласи Даунинг стрийт. По време на пътуванията на премиера Джонсън до Германия и Франция той ще съобщи на водачите на тези две страни, че " би трябвало да има ново съглашение, което да размени несполучливата договорка ", само че в случай че такова не може да бъде реализирано, Англия е подготвена да напусне Европейски Съюз на 31 октомври без съглашение.

Въпреки това от Даунинг стрийт разясниха, че чакат да има " доста малко разискване " на тематиката Брекзит по време на визитата на Борис Джонсън в Берлин в сряда и Париж в четвъртък, защото други тематики ще бъдат в центъра на вниманието.

Очаква се полемиките за Брекзит да се водят в границите на идната среща на върха на Г-7 в Биариц, Франция, през идващия уикенд, като ще се разискват тематики като търговия, външна политика, сигурност и околна среда.

Въпреки настояването на премиера, че напускането на Европейски Съюз без съглашение към момента е алтернатива, дебатът във Англия продължава да се разраства кой може да стане министър председател при положение на сполучлив избор на съмнение против държавното управление, с цел да се предотврати овакантяване на Европейския съюз без договорка.

Англия може да се сблъска с дефицит на храни, лекарства и горива при овакантяване на Европейски Съюз по " твърдия " вид или без договорка за бъдещите условия на съдействие сред страните. Това гласи държавен отчет, за който заяви " Сънди таймс ". Докладът не е конфиденциален и е в открит достъп.

Според оценките в него английското общество и бизнесът не са подготвени да се оправят с последствията от напускането на Европейски Съюз без договорености със страните от общността. " Този план няма за цел да сплашва, в него се дава допустимо най-реалистичната оценка с какво ще се сблъска обществото при Брекзит без договорка ", твърди почитан източник в държавното управление.

В отчета се разказва какво ще се случи при връщането към " твърда " граница с Ирландия, което може да докара до митинги, блокиране на пътищата и прекосяване към " решителни дейности " в връзките сред страните. Проблемите със забавянето на превоза по границата на Англия неизбежно ще доведат до спирания в доставките на горива в Лондон и Югоизточна Англия.

Митническите проблеми пък при прекосяването на Ла Манша могат да обиден доставките на лекарства поради удължение на периода за прекосяване през границата, това ще докара и до общо повишаване на услугите в областта на общественото обезпечаване. Брекзит без договорка ще засегне и доставките на хранителни артикули, което ще повлече увеличение на цените на храните и, без подозрение, ще се отрази върху най-уязвимите пластове от популацията, написа вестникът.

Неизбежното начало на митингите по цялата територия на Обединеното кралство ще наложи готовност на спомагателни сили на реда и сигурността. В квалифицирания от държавното управление доклад се отбелязва, че митата върху вноса на горива ще доведат до закриването на два нефтопреработвателни завода, а значи до ликвидирането на 2000 работни места, всеобщи протестни акции и проблемите на снабдяването с горива.

Британската общност уверено отхвърля опасността на премиера Борис Джонсън за излизане на Англия от Европейския съюз без съглашение, подривайки претенцията му, че има мандат за предприемане на трагичната стъпка. Това сподели ново социологическо изследване, извършено за в. " Индипендънт ". Само 34% от гласоподавателите желаят министър председателят да реализира Брекзит без съглашение на 31 октомври, в случай че е належащо, до момента в който 49% го приканват или да отсрочи, или напълно да анулира Брекзит, или да организира нов референдум по тематиката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР