Британският премиер Борис Джонсън се извини, че на 31 октомври

...
Британският премиер Борис Джонсън се извини, че на 31 октомври
Коментари Харесай

Борис Джонсън се извини за неосъществения до момента Brexit

Британският министър председател Борис Джонсън се извини, че на 31 октомври не съумя да изведе Англия от Европейския съюз (ЕС), както бе заречен, написа немското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung.

" Искрено скърбя ", бяха думите на Джонсън в изявление в неделя пред Sky. " Много съм доста отчаян ", добави той.

Джонсън твърди още, че забавянето на Brexit се е оказало " низост ". В същото време министър председателят упреква Народното събрание за забавянето.

„ Имаше задоволително време да се гласоподава отначало предоговорената договорка с Европейски Съюз, само че опцията не бе оползотворена “.

Джонсън неведнъж даде обещание, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври. Сега страната би трябвало да излезе от Съюза най-късно до 31 януари. Дебатът за Brexit е на фокус на фона на предварителните парламентарни избори на 12 декември.

В изявлението за Sky министър-председателят изрази увереност, че Обединеното кралство бързо ще подписа комерсиално съглашение с Европейски Съюз след Brexit. Договорът би трябвало да бъде " в основата си доста явен ", сподели Джонсън.

Междувременно той предизвести за по-нататъшен безпорядък от развоя на процеса по Brexit, в случай че Лейбъристката партия завоюва изборите. " Корбин и Лейбъристката партия желаят да се върнат в Брюксел и да договарят шест месеца, да проведат референдум, комбиниран с проблематиката от всички досегашни неточности, и по-късно да работят против личната си договорка. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР