Британският премиер Борис Джонсън сам е търсил контакт и се

...
Британският премиер Борис Джонсън сам е търсил контакт и се
Коментари Харесай

Кремъл: Борис Джонсън се помоли за среща с Путин

Британският министър председател Борис Джонсън самичък е търсил контакт и се е помолил за срещата с съветския президент Владимир Путин в Берлин, твърди ТАСС.

Москва била шокирана от мненията на Даунинг стрийт след диалозите сред двамата. Според руснаците тонът на Джонсън бил на непосредственост и примирение, нямало и никакви остри заявки. Освен това главното обръщение на английския министър председател било за възстановяване на връзките сред двете страни.

Британският министър председател Борис Джонсън предизвести съветския президент Владимир Путин за " дръзката " офанзива на Москва против някогашния разузнавач Сергей Скрипал през 2018 година, заяви Даунинг стрийт ден по-рано, представен от международните организации.
На първата си публична среща с Путин, откогато стана министър-председател през юли, Джонсън му е споделил в Берлин, че " безразсъдното потребление на химическо оръжие и дръзкият опит за ликвидиране на почтени хора на територията на Обединеното кралство... не би трябвало да се повтарят ".

Британският министър председател Борис Джонсън казал на съветския президент Владимир Путин, че не е допустимо нормализиране на връзките сред страните, до момента в който Руската федерация заплашва сигурността на Обединеното кралство и неговите съдружници, предаде и ТАСС. 
" Премиерът сподели, че не е допустимо нормализиране на нашите двустранни връзки, до момента в който Русия не приключи дестабилизиращите действия, които заплашват Англия и нашите съдружници и подкопават сигурността на нашите жители и груповата сигурност ", се посочвало в публично английско изказване. Джонсън е споделил още, че " няма смяна в позицията на Обединеното кралство във връзка с Солсбъри ", прибавя съветската организация.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР