Британският премиер Борис Джонсън призова днес западните страни да сложат

...
Британският премиер Борис Джонсън призова днес западните страни да сложат
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Допуснахме ужасна грешка

Британският министър председател Борис Джонсън прикани през днешния ден западните страни да сложат завършек на "пристрастеността " си към съветските изкопаеми горива , съобщи Франс прес.

Джонсън насочи този апел малко преди аудиенция в Саудитска Арабия, в границите на която той ще се опита да реализира договорености, които да доведат до стабилизиране на цените на силата за английските компании .

В публикация във в. "Дейли телеграф " министър председателят написа, че западните водачи са позволили "ужасна неточност ", като не са реагирали задоволително съответно на анексията на Крим през 2014 година и са разрешили страните им да станат по-зависими от съветския газ и нефт.

"Когато в последна сметка стартира войната си в Украйна, той знаеше, че светът много ще се затрудни да го накаже. Той знаеше, че е основал взаимозависимост ", отбелязва Джонсън.

"Светът не може да бъде подложен на този нескончаем шантаж ", акцентира английският министър председател в публикацията си и приканва неотложно да бъде комплициран завършек на зависимостта.

Съединените щати и Обединеното кралство взеха решение да спрат вноса на съветски газ и нефт, а Европейският съюз, който е много по-зависим, има намерение тази година да ограничи вноса на газ от Москва с две трети.

Борис Джонсън написа в публикацията си, че Русия на Владимир Путин "на процедура не създава нищо друго, което останалият свят да желае да купува " .

"Ако светът успее да постави завършек на зависимостта си от съветския нефт и газ, ще можем да спрем парите на Путин, да унищожим тактиката му " , твърди Джонсън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР