Британският премиер Борис Джонсън призна, че зрението му се е

...
Британският премиер Борис Джонсън призна, че зрението му се е
Коментари Харесай

Борис Джонсън сложил очила заради коронавируса

Британският министър председател Борис Джонсън призна, че зрението му се е влошило, откакто прекара заболяването COVID-19, причинявана от новия ковид, съобщи ТАСС.

"Налага ми се да нося очила за първи път от доста години. Мисля, че е доста правдоподобно, че (влошаването на моето) зрение може да бъде проблем, обвързван с ковид ", сподели Джонсън.

Миналия месец английският министър председател прекара една седмица в болница с коронавирусна зараза, в това число няколко дни в интензивно поделение.

Джонсън направи това самопризнание на брифинг в отговор на журналистически въпрос дали счита за разумно обяснението, обещано на конференция през вчерашния ден от Доминик Къмингс.

Най-близкият консултант на английския министър председател, който също прекара коронавирусна зараза, бе махленски от медии, че е нарушил карантината и отишъл на повече от 400 километра от Лондон, с цел да се самоизолира дружно със своята брачна половинка и сина им във фермата на татко си в графство Дърам, Северна Англия.

При това Къмингс завел фамилията си до замъка Барнард, на половин час път с автомобил. Той изясни през вчерашния ден, че е направил това, с цел да ревизира дали зрението му се е възстановило след болестта и дали може да кара кола при дълго пътешестване в Лондон. Достигайки покрайнините на замъка, Къмингс схванал, че към момента не вижда добре, и се върнал във фермата на татко си.

Въпреки острите рецензии, на които бе подложен, най-близкият консултант на английския министър председател съобщи през вчерашния ден, че не съжалява за своята постъпка, и отхвърли да подаде оставка.

Централна тематика на английският щемпел през днешния ден остава абсурдът към държанието на Къмингс.

В спазващата законите Англия нарушаването на възбраните и разпоредбите, изключително от хора във висшите ешелони на властта, и то когато рисковите последствия от това са явни, се възприема доста мъчително. Къмингс бе архитектът на акцията за излизането на страната от Европейски Съюз и изигра основна роля за идването на Джонсън на власт, а в този момент е неговият непосредствен доближен.

Всички съществени английски вестници излизат с публицистични публикации по случая, осъждайки както безразсъдното държание на Къмингс, по този начин и пламенните старания на премиера да го отбрани.

Заглавието на лондонския "Гардиън " е изрично: "За Къмингс е време да си върви ". "Главният консултант на премиера освен престъпи разпоредбите на карантината, само че и не демонстрира страдание, че е постъпил по този начин. Той не може да продължи да поучава едно държавно управление, което изисква от обществото да съблюдава разпоредбите, - безапелационен е вестникът. - Докато всички други в Обединеното кралство страдаха, изпитваха ограничения и губеха близки хора, без даже да могат да се простят с тях, Къмингс пропътува 260 благи с колата си, с цел да отиде при своите родители в Даръм, водейки и болната си жена. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР