Британският премиер Борис Джонсън предупреди депутатите да не предприемат действия

...
Британският премиер Борис Джонсън предупреди депутатите да не предприемат действия
Коментари Харесай

Борис Джонсън предупреди депутатите да не опитват да блокират Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън предизвести депутатите да не подхващат дейности по блокиране на плануваното за 31 октомври излизане на Англия от Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

Депутатите " дадоха обещание да приложат на дело дадения им от народа мандат, те дадоха обещание да осъществят Брекзита и се надявам, че ще го създадат ", съобщи Джонсън за телевизия Скай нюз. - " В противоположен случай доверието на народа в политиката ще бъде съществено подронено ", добави той.

Срещу държавното управление на Джонсън са импортирани искове в няколко съдилища за анулация на плануваното удължение на почивката на Народното събрание от средата на септември до 14 октомври.

Във Англия министър председателят има право да спре работата на Народното събрание след получено единодушие от кралицата. Противниците на Брекзит без съглашение в тази ситуация оспорват определения интервал на парламентарната отмора, който се пада в последната права преди датата на Брекзита 31 октомври, както и прекомерно огромната й дълготрайност на тази почивта - пет седмици, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден шотландски съд отхвърли през днешния ден настояването на 75 парламентаристи за краткотрайно блокиране на решението на английския министър председател Борис Джонсън за прекъсване на работата на Народното събрание. Окончателното чуване на всички причини в шотландския съд е планувано за вторник 3 септември.

Днес някогашният английски закостенял министър председател Джон Мейджър разгласи, че се причислява към сходен иск против прекъсването на работата на Народното събрание, импортиран в лондонски съд от активистката срещу Брекзит Джина Милър. Заседанието на този съд ще е на 5 септември. През 2017 година Милър към този момент завоюва правосъдна борба против държавното управление на тогавашния министър председател Тереза Мей, което бе насила да се съветва с Народното събрание по процедурата за овакантяване на Европейски Съюз.

Трети сходен иск в северноирландски съд ще се гледа в Белфаст също идната седмица, съобщи Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР