Британският премиер Борис Джонсън предупреди, че руска инвазия в Украйна

...
Британският премиер Борис Джонсън предупреди, че руска инвазия в Украйна
Коментари Харесай

Джонсън: Руската инвазия в Украйна би била катастрофа

Британският министър председател Борис Джонсън предизвести, че съветска инвазия в Украйна ще докара до военна и филантропична злополука, съобщи " Ройтерс ".

" Трябва да се надигнем пред мрачната действителност, която е, че до момента в който стоим тук през днешния ден, повече от 100 000 съветски бойци се събират на вашата граница в може би най-голямата проява на неприязън към Украйна през живота ни ".

Toвa съобщи английският министър председател на взаимна конференция с украинския президент Владимир Зеленски.

" Жизненоважно е Русия да отстъпи обратно и да избере пътя на дипломацията и имам вяра, че това към момента е допустимо ".

От своя страна Зеленски благодари на Борис Джонсън за поддръжката на Англия за Украйна, като сподели, че " това се удостоверява от скорошно решение на английското държавно управление, което ще вкара наказания при положение на експанзия против Украйна ".

" По-нататъшно съветско навлизане в Украйна би било политическа злополука, филантропична злополука и съгласно мен би било и военна злополука за Русия и света ", посочи Борис Джонсън.

Русия, която анекрира от Украйна Крим през 2014 година и поддържа сепаратистите в източната част на страната, струпа стотици хиляди съветски бойци покрай Украйна, което докара до опасения на Запад, че Кремъл може да нахлуе в своя комшия.

Москва отхвърля да има подобен проект. Все отново Кремъл се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР