Британският премиер Борис Джонсън предупреди британските депутати, че вредят на

...
Британският премиер Борис Джонсън предупреди британските депутати, че вредят на
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Колкото повече депутатите опитват да блокират Брекзит без сделка, толкова е по-вероятен

Британският министър председател Борис Джонсън предизвести английските депутати , че вредят на възможностите му за подписване на съглашение с Европейския съюз, като се пробват да блокират Брекзит без съглашение.

По думите на Джонсън Обединеното кралство ще излезе от Общността непременно на 31 октомври, което подтикна някои английски депутати да подхващат дейности, с цел да спрат излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение.

Ала Борис Джонсън сподели, че колкото повече депутатите се пробват да блокират Брекзит без съглашение, " толкоз по-вероятно е да се окажем в тази обстановка ".
 Опозиционните партии във Англия се сплотяват, с цел да спрат Брекзит без договорка
Опозиционните партии във Англия се сплотяват, с цел да спрат Брекзит без договорка

Британският парламент се готви за борба с Борис Джонсън

Това става, откакто министър председателят разгласи, че ще приключи работата на Народното събрание за пет седмици през септември и октомври. Джонсън сподели, че задачата на този ход е държавното управление да очертае своята " доста вълнуваща стратегия " за бъдещето.

Критици обаче настояват, че желанието му е да попречи на всевъзможни ходове в Народното събрание за блокиране на Брекзит без съглашение .

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин назова мненията на премиера " цялостен парадокс ". Той сподели, че работи с всички опозиционни партии, с цел да " провокира държавното управление " да спре Брекзит без съглашение през идната седмица и че " се надява " да обезпечи поддръжката на Народното събрание.
 Съд отхвърли блокиране на проекта на Борис Джонсън за затварянето на Народното събрание
Съд отхвърли блокиране на проекта на Борис Джонсън за затварянето на Народното събрание

Делото ще се гледа в детайли във вторник

Високопоставеният реакционер сър Оливър Летуин настоя, че депутатите към момента имат време да работят през идната седмица, когато се върнат от лятната почивка и преди краткотрайното разформироване на Народното събрание, което се чака да стартира сред 9 и 12 септември и да продължи до 14 октомври.

Бившият английски министър председател сър Джон Мейджър също удостовери, че ще се обърне към съдилищата, с цел да се опълчи на затварянето на Народното събрание, обединявайки сили с активистката Джина Милър.

Лидерът на либералдемократите Джо Суинсън и заместник-председателят на лейбъристите Том Уотсън също предложиха поддръжката си.
 Кралицата разреши на Джонсън да разпусне Народното събрание
Кралицата разреши на Джонсън да разпусне Народното събрание

Парламентът се разпуска доникъде на октомври

Но настрана заведено дело в Шотландия за постановяване на краткотрайно въздържане на затварянето на Народното събрание беше отхвърлено от арбитър по-рано през днешния ден. Делото обаче ще бъде прегледано в детайли идващия вторник.

Борис Джонсън даде обещание да " форсира темпото " за обезпечаване на съглашение с Европейски Съюз преди крайния период за Брекзит, като договарящите от английска страна ще се срещат с сътрудниците си от Европейски Съюз два пъти седмично преди решаващата среща на водачите на страните членки на Европейски Съюз на 17 октомври.
 Над 1.5 млн. британци подписаха петиция против Борис Джонсън Обновена
Над 1.5 млн. британци подписаха петиция против Борис Джонсън

Само за денонощие…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР