Британският премиер Борис Джонсън подписа текста на споразумението с Европейския

...
Британският премиер Борис Джонсън подписа текста на споразумението с Европейския
Коментари Харесай

Борис Джонсън подписа споразумението за излизането на Великобритания от ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън подписа текста на съглашението с Европейския съюз за изискванията за излизане на Англия от Европейски Съюз. Това се показва в известие, публикувано от кабинета на президента.

 © БГНЕС
Подписването на документа на „ Даунинг стрийт “ 10 в наличието на представители на Европейски Съюз и английското външно министерство е официална процедура, след която съглашението ще бъде импортирано за ратификация в Европейския съюз. В четвъртък английската кралица Елизабет II утвърди законопроекта за отдръпването на кралството от общността, като по този метод приключи утвърждението на договорката с Европейския съюз от английска страна.

" Подписването на съглашението за излизане от Европейски Съюз е разтърсващ миг. Резултатите от референдума през 2016 година най-сетне са взети поради и разногласието от последните години завършва ", съобщи Джонсън в изказване, наблягайки, че в този момент управляващите на Обединеното кралство ще се съсредоточат върху решаването на вътрешни проблеми, както и на образуването на ново партньорство с Европейски Съюз „ при равни условия “.

По-рано в петък текстът на съглашението беше подписан от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел. Гласуването на документа в Европейския парламент ще се организира на 29 януари, след което той ще бъде публично утвърден от Съвета на Европейски Съюз.

 Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел подписаха съглашението за Брекзит Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел подписаха съглашението за Брекзит
Председателите на Европейската комисия и Европейския съвет - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, подписаха през днешния ден съглашението за Брекзит. "Отваряме п...

След 31 януари, когато Брекзит към този момент е реалност, ще стартира временен интервал, през който връзките на Европейската общественост и Англия няма да претърпят на практика никакви промени. Този стадий би трябвало да бъде приключен на 31 декември и през това време Лондон има намерение да се контракти с Брюксел за ново комерсиално съглашение.

Today I have signed the Withdrawal Agreement for the UK to leave the EU on January 31st, honouring the democratic mandate of the British people.

This signature heralds a new chapter in our nation’s history. pic.twitter.com/IaGTeeL2is
— Boris Johnson (@BorisJohnson) 24 януари 2020 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР