Британският премиер Борис Джонсън почете паметта на депутата от Консервативната

...
Британският премиер Борис Джонсън почете паметта на депутата от Консервативната
Коментари Харесай

Борис Джонсън почете паметта на убития депутат Дейвид Еймс

Британският министър председател Борис Джонсън уважи паметта на депутата от Консервативната партия Дейвид Еймс, който почина, откакто бе прободен с нож през днешния ден по време на среща с гласоподаватели в своя изборен регион, съобщи Ройтерс.

" Всички наши сърца са изпълнени с шок и горест поради загубата на сър Дейвид Еймс, погубен в църква в своя изборен регион след близо 40 години непрекъсната работа за хората в (графство) Есекс и цялото Обединено кралство ", съобщи Джонсън. По думите му покойникът бе " прелестен прислужник на обществото и възлюблен другар и сътрудник ", който " вярваше буйно в страната и нейното бъдеще ".

Знамето на Обединеното кралство над резиденцията на премиера Борис Джонсън на " Даунинг стрийт " и пред английския парламент бяха спуснати на половина в символ на респект, откакто английски народен представител беше погубен през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Дейвид Еймс, 69-годишен народен представител от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън беше погубен в черква от мъж, който го нападнал по време на среща с гласоподаватели и го наръгал няколко пъти с нож. Политици от целия набор показаха потрес и тъга от гибелта на убития английски народен представител.

Дейвид Камерън, някогашен министър председател от Консервативната партия, изрази безпокойствие и паника и сервира съболезнования на фамилията на Дейвид Еймс.

Депутатката от Консервативната партия Трейси Крауч съобщи в свое известие в " Туитър ", че сърцето й е разрушено от новината. " Сър Дейвид беше един от най-милите, най-състрадателните, най-харесвани сътрудници в Народното събрание ", написа тя.

Шотландската премиерка Никола Стърджън от Шотландската национална партия съобщи, че в една народна власт политиците би трябвало да са налични и отворени за надзор, " само че никой не заслужава животът му да бъде лишен до момента в който работи за и съставлява гласоподавателите си ".

Киър Стармър, водачът на опозицията от Лейбъристката партия назова новината " ужасяваща и надълбоко шокираща " и също сервира съболезнования на фамилията на Дейвид Еймс.

Стивън Тимс, народен представител от Лейбъристката партия, който оцеля след наръгване през 2010 година, съобщи, че е ужасяващ от офанзивата.

Брендън Кокс, брачният партньор на убитата през 2016 година депутатка от Лейбъристката партия Джо Кокс, сподели, че офанзивите против националните избранници са офанзиви против самата народна власт. Той добави, че за сходен тип офанзиви няма опрощение и ги дефинира като низост.

Британските депутати са охранявани от полиция, когато работят в Народното събрание и защитата там беше затегната, откакто нападател, въодушевен от придвижването " Ислямска страна ", съдбовно наръга служител на реда пред вратите през 2017 година Но политиците не са охранявани в изборните си региони. Еймс беше разгласил времената и местата на отворените си срещи с гласоподавателите си на уебстраницата си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР