Британският премиер Борис Джонсън планира да предупреди европейските лидери, че

...
Британският премиер Борис Джонсън планира да предупреди европейските лидери, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън плаши ЕС, че ако не приеме условията му, няма да плати 30 милиарда лири

Британският министър председател Борис Джонсън възнамерява да предизвести европейските водачи, че няма да изплати 30 милиарда лири (37 милиарда долара), планувани в съглашението за Брекзита, в случай че те не одобряват смяна на изискванията на договорката, написа в. " Мейл он сънди ", представен от Ройтерс.

Ако Англия напусне Европейски Съюз без съглашение, съгласно английските адвокати държавното управление в Лондон ще би трябвало да заплати на Брюксел единствено 9 милиарда лири (11 милиарда долара) вместо 39 милиарда (48 милиарда долара), оповестява вестникът. Това се дължи на обстоятелството, че няма да има разноски, свързани с преходния интервал.

Според английският вестник при липса на компромис по въпроса за изискванията на Брекзита съгласуваната с Брюксел сума може да бъде съкратена даже до 7 милиарда лири (8,6 милиарда долара).

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание да напусне Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври, в случай че Брюксел не одобри основното искане на Лондон - да изключи от спроазумението защитната уговорка за ирландската граница.

Британският в. " Обзървър ", представен от Ройтерс, пък написа, че Борис Джонсън е изискал от основния юридически консултант на държавното управление Джефри Кокс юридическа оценка по въпроса за вероятно 5-седмично спиране на работата на Народното събрание от 9 септември за да се реализира Брекзит без съглашение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР