Британският премиер Борис Джонсън писа до първия министър на Шотландия

...
Британският премиер Борис Джонсън писа до първия министър на Шотландия
Коментари Харесай

Лондон отхвърли искането за нов референдум за независимост на Шотландия

Британският министър председател Борис Джонсън писа до първия министър на Шотландия Никола Стърджън във вторник, отказвайки настояването й Единбург да получи пълномощия за осъществяване на нов референдум за самостоятелност на Шотландия, предава Reuters.

При актуалното състояние на нещата, референдумът не може да се организира без глобата на Лондон. Стърджън писа на Джонсън през декември с искане да влезе в договаряния за прекачване на пълномощията за одобрение на плебисцит от английското държавно управление на Единбург, предава " Фокус ".

„ Не мога да се съглася на всяко искане за прекачване на пълномощия, което би довело до по-нататъшни референдуми за самостоятелност “, написа Джонсън в писмо, което разгласява в „ Туитър “, казвайки на Стърджън, че се е съгласила на референдум през 2014 година, в който шотландците избраха да останат в Обединеното кралство, и този избор ще бъде „ един път на потомство “.

„ Нов референдум за самостоятелност ще удължи политическата застоялост, която се следи в Шотландия през последното десетилетие... време е всички да работим, с цел да обединим цялото Обединено кралство “. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР