Британският премиер Борис Джонсън отрече да е излъгал кралица Елизабет

...
Британският премиер Борис Джонсън отрече да е излъгал кралица Елизабет
Коментари Харесай

Борис Джонсън отрече да е излъгал кралицата защо се налага да спре работата на парламента

Британският министър председател Борис Джонсън отхвърли да е излъгал кралица Елизабет за аргументите, заради които желае петседмично преустановяване на сесията на Народното събрание, съобщи Ройтерс.

В понеделник Народното събрание беше краткотрайно разхлабен до 14 октомври, ход, който съгласно съперниците цели да осуети опитите им да проучват в детайли проектите на Джонсън за овакантяване на Европейския съюз и да му разреши да наложи Брекзит без договорка на 31 октомври.

Висшият апелативен съд на Шотландия се произнесе през вчерашния ден, че прекъсването на работата на Народното събрание не е законно и задачата му е слагане на законодателите в безизходно състояние. Това накара съперници на Джонсън да го обвинят, че е излъгал кралицата за аргументите за прекъсването на работа на законодателния орган.

Днес министър председателят сподели, че тези обвинявания въобще не са правилни. Той отхвърли апелите на народен представител да свика още веднъж Народното събрание и посочи, че преустановяването на работата му не цели да улесни проекта му за Брекзит.

Джонсън сподели, че продължава да се надява да реализира съглашение с Брюксел, само че има намерение отдръпна Англия от Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали със или без договорка. Премиерът сподели също, че правният проблем ще бъде решен идната седмица във Върховния съд на Обединеното кралство, където се апелира решението на по-нисшата инстанция.

Министър-председателят сподели пред Би Би Си, че е спрял работата на Народното събрание, с цел да може на новата сесия да показа програмата си за възстановяване на здравните услуги и други " цели на хората ". " Трябва да продължим и да свършим всички неща на национално ниво ", съобщи Джонсън пред Би Би Си.

Кеър Стармър, представителят на опозиционната Лейбъристка партия за Брекзит, по-рано съобщи, че никой разумен човек не има вяра на обясненията на Джонсън за затварянето на Народното събрание. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР