Британският премиер Борис Джонсън отправи днес предизвикателство към британската опозиция,

...
Британският премиер Борис Джонсън отправи днес предизвикателство към британската опозиция,
Коментари Харесай

Борис Джонсън отправи предизвикателство на опозицията да внесе вот на недоверие срещу него

Британският министър председател Борис Джонсън насочи през днешния ден предизвикателство към английската съпротива, като я прикани да внесе предложение за избор на съмнение против държавното управление му, с цел да се излезе от блокажа на политическата рецесия за Брекзит, предадоха международните организации.

"Искам да реализира Брекзит ", акцентира Джонсън пред английските депутати. Той на няколко пъти повтори това и ги прикани да внесат предложение за гласоподаване на избор на съмнение.

Джонсън приказва пред Камарата на представителите в първия ден, откакто тя възобнови работа след решението на Върховния съд да анулира премиерското решение да суспендира работата й за пет седмици в навечерието на плануваната дата за Брекзит.

Пред депутатите Джонсън сподели, че Върховният съд е позволил неточност, като е постановил възобновяване на работата на Народното събрание, съобщи ТАСС.

Премиерът сподели, че Народното събрание е "парализиран " и го упрекна, че не желае Брекзит въобще да се случва, добавя ДПА.

Преди това в изявление за телевизия Ай Ти Ви Джонсън сподели, че английското държавно управление ще почете закона и ще напусне Европейски Съюз, както е запланувано на 31 октомври, съобщи Ройтерс.

Британските депутати одобриха закон против Брекзит без договорка и Джонсън сподели, че ще реализира съглашение с Европейски Съюз, само че е подготвен да изведе страната от съюза и без договорка.

Същевременно през днешния ден водачът на лейбъристите Джереми Корбин сподели, че опозицията желае първо пролонгация на датата за Брекзит, а след това да има предварителни избори, за които упорства Джонсън.

"Много е просто - в случай че желаете избори, първо получете пролонгация на датата за Брекзит и хайде тогава да имаме избори ", съобщи Корбин, съобщи Ройтерс.

Същевременно английският в. "Телеграф " заяви, че Джонсън ще има среща с депутатите от Консервативната партия на следващия ден сутринта и ще приказва пред тях в опит да повдигне духа им преди партийната конференция на торите, която стартира в неделя, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР