Британският премиер Борис Джонсън обяви тази вечер "драстични мерки" за

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви тази вечер "драстични мерки" за
Коментари Харесай

Британският премиер съобщи новите мерки заради коронавируса

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи довечера "драстични ограничения " за преодоляване на всеобщата болест от ковид.

За положително или за неприятно английското държавно управление не бърза с крайните ограничения към ковид. На специфична конференция, която ще стане постоянно ежедневно събитие от през днешния ден нататък, съпроводен от съветниците си по здравни и научни въпроси, министър председателят Борис Джонсън съобщи, че всеки британец в този момент към този момент би трябвало да заобикаля пътувания, в случай че не е безусловно неотложно, и контакти с други хора.

Ако някой в фамилията има един от двата съществени признака – висока температура или упорита кашлица – той би трябвало да си остане у дома за 14 дни, както и останалите членове на фамилията.

Джонсън добави, че хората би трябвало да работят от домовете си, където това е допустимо. Бременните дами, хората над 70 години и тези с избрани здравословни проблеми, би трябвало да одобряват този съвет безусловно съществено.

Всички възрастни и уязвими хора би трябвало да се подложат на самоизолация в най-скоро време. За хората с най-сериозни здравни проблеми карантината е добре да продължи 12 седмици.

Училищата обаче не престават да са отворени. Препоръчително е хората да престанат да вървят на заведения, на спектакъл или други места за обществени контакти.

И въобще, прави усещане, че ограниченията, окачествени от премиера и медиите като „ фрапантни “, не престават да са по-скоро пожелателни, в сравнение с изцяло наложителни, както е това в други европейски страни.

„ Ние всички сме съзнателни хора и би трябвало да разбираме грозящата ни заплаха “, катза английският министър председател.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР