Британският премиер Борис Джонсън обяви отпускането на еднократна помощ от

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви отпускането на еднократна помощ от
Коментари Харесай

Борис Джонсън отпуска 1,8 милиарда паунда за британски болници

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи отпущането на еднократна помощ от 1,8 милиарда паунда за лечебни заведения под директното ръководство на Националната работа по опазване на здравето в Англия, оповестява Би Би Си, представени от БГНЕС. Средствата ще бъдат отпуснати неотложно и ще бъдат изразходвани за нова техника и поправки в 20 здравни заведения.

В писмо до „ Сънди таймс “ Джонсън показва, че е „ решен да извърши “ обещанията на референдума за Brexit и да усили финансирането на държавните лечебни заведения.

Според лейбъристите обаче сумата е незадоволителна и няма да може да компенсира годините на орязване на разноски. Средствата идват непосредствено от хазната и не са пренасочени от бюджета на Здравното министерство.

Отпускането на средства идва на фона на обещанието на някогашния министър председател Тереза Мей от предходната година за разпределяне на в допълнение 20 милиарда паунда на година до 2023 година за лечебните заведения. Около 850 милиона паунда – в границите на пет години – ще бъдат дадени на 20 лечебни заведения за нова техника и усъвършенствания – нещо, което Джонсън даде обещание в първата си тирада като министър председател на „ Даунинг стрийт 10 “.

Отпускането на средствата се чака да бъде оповестено публично в понеделник, когато ще стане ясно и кои здравни заведения ще получат парите.
 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР