Британският премиер Борис Джонсън обяви днес, че е договорил нови

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви днес, че е договорил нови
Коментари Харесай

Великобритания подписа споразумения с Швеция и Финландия в сферата на сигурността

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи през днешния ден, че е договорил нови съглашения с Швеция и Финландия за усилване на европейската сигурност, предадоха международните организации. Той даде обещание да помогне на въоръжените сили на двете страни, в случай че те бъдат атакувани.

" Ние сме непоколебими и недвусмислени по отношение на нашата поддръжка за Швеция и Финландия и подписването тези заявления в областта на сигурността е знак на безконечното доверие сред нашите страни ", сподели Джонсън.

Новината бе обявена по време на аудиенция на Джонсън в Швеция. Тя бе доказана и от шведската премиерка Магдалена Андершон. Тя съобщи, че Швеция и Англия са се съгласили на взаимна помощ при положение на рецесия или офанзива, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Във време на рецесии, съдействието става даже още по-важно ", съобщи тя след диалог с Джонсън. " Ако една от двете ни страни преживее естествено злополучие или офанзива, Обединеното кралство и Швеция ще си оказват помощ един на различен по най-разнородни способи. Подкрепата ще бъде предоставена по искане на засегнатата страна и може да включва и военни запаси ", разясни тя.

На 13 май в Швеция ще е подготвен междуведомствен разбор на обстановката в региона на политиката на сигурността. А ръководещите социалдемократи ще разгласят на 15 май позицията си по отношение на участие на Швеция в НАТО.

Днес по този мотив Джонсън съобщи, че неговата страна ще поддържа Швеция каквото и да е нейното публично решение по отношение на участието в алианса, съобщи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР