Британският премиер Борис Джонсън обяви, че секретен правителствен документ, в

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че секретен правителствен документ, в
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви за пълна глупост разкритията на Корбин за Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че конфиденциален държавен документ, в който в детайли се описвали вероятните разстройства в Северна Ирландия във връзка със съглашението му с Европейския съюз за Брекзит, достъп до който са получили от опозиционната Лейбъристка партия, бил " нелепост ", оповестява " Ройтерс ".

Запитан за митническите и регулаторните инспекции за генезис сред Северна Ирландия и Англия, обрисувани в документа, Джонсън отсече: " Не съм виждал документа, към който препращате, само че това е цялостна нелепост . "

" Със съглашението, което имаме, можем да излезем (от ЕС) като цяло Обединено кралство ", настоя още английският министър председател.

" Тайни " документи разкривали митнически инспекции сред Англия и Северна Ирландия

Сделката на Джонсън за Брекзит щяла да е пагубна за бизнеса и работните места

По-рано през днешния ден водачът на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин разгласи, че е видял конфиденциален отчет на държавното управление, който показвал, че ще има митнически инспекции сред Северна Ирландия и Англия според подписаното съглашение за Брекзит сред английското държавно управление и Европейския съюз.

" Това взривява изказванията на премиера, че по думите му няма да има граница в Ирландско море. Това просто не е правилно . Сделката на Джонсън (за Брекзит) ще бъде пагубна за бизнеса и работните места в цяла Англия. И поверителният отчет на държавното управление удостоверява това ", разяснява Корбин по време на конференция.

На 17 октомври Лондон и Брюксел реализираха ново съглашение за Брекзит след проточили се договаряния. Новата договорка за Брекзит не включва противоречивия защитен механизъм за ирландската граница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР