Британският премиер Борис Джонсън обяви, че гражданите на Великобритания няма

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви, че гражданите на Великобритания няма
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Връщане към нормалността – не по-рано от ноември

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че жителите на Англия няма да могат да се върнат към естествен метод на живот по-рано от ноември месец, съобщи Ройтерс. Той добави, че нощните клубове ще останат затворени, а детските площадки – неразрешени за потребление.  Сватбените церемонии ще могат да се организират единствено при избран горен предел на посетителите.

Чак от октомври ще се пристъпи към отваряне на стадионите за аудитория. „ Това ще е измежду дребното облекчаващи правила, като повече разхлабване на ограниченията ще има най-рано през ноември “, изясни английският премиел.

По данни на Worldometers все още във Англия има близо 300 000 регистрирани случая на ковид, като 145 от тях се намират в сериозно положение. Потвърдените жертви на заболяването на Острова са над 45 000 души, което е най-високата цифра в Европа и третата най-висока в света, след Съединени американски щати и Бразилия, отбелязва АП.

По-рано през днешния ден държавното управление разгласи отпущането на 3 милиарда лири (3,8 милиарда долара), които да оказват помощ на здравните служби да се оправят с възможна нова вълна на ковид тази зима, съобщи Асошиейтед прес.

Средствата би трябвало да разрешат на финансираната от страната Национална здравна работа да закупи места в частни лечебни заведения и да поддържа краткотрайните лечебни заведения, които бяха издигнати бързо в цялата страна, до момента в който коронавирусът се разпространяваше напролет. В последна сметка в тях не се лекуваха доста пациенти, само че държавното управление желае да резервира аварийния потенциал при положение, че възможна нова вълна на Ковид-19 съвпадне със зимния грипен сезон, предава Българска телеграфна агенция.

Джонсън се пробва да откри баланс, като убеждава британците, че страната е подготвена за нова болест, като в това време предизвиква връщането на хората в магазините, заведенията за хранене и работните им места, с цел да рестартира стопанската система, която се сви с една четвърт от март насам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР