Британският премиер Борис Джонсън обещава да въведе 3 типа работни

...
Британският премиер Борис Джонсън обещава да въведе 3 типа работни
Коментари Харесай

Борис Джонсън с план за 3 типа работни визи ако Брекзит се случи

Британският министър председател Борис Джонсън дава обещание да вкара 3 вида работни визи след Брекзит, в случай че завоюва парламентарните изборите на 12 декември, предава в. " Гардиън ".

Планът на Джонсън е хората, идващи в страната за работа, да бъдат разграничени на 3 категории – извънредно надарени експерти, квалифицирани чиновници, които имат предложение за работа, и нискоквалифицирани служащи, за които ще се оферират по-краткосрочни работни схеми. По думите на английският министър председател новата визова система ще бъде основана на така наречен „ австралийски модел “, при който претендентите се пресяват посредством точкова система, пропускаща единствено експерти и служащи, за които има търсене в страната, и които няма да натежат на обществената й система.

„ В предлагането няма нищо коренно. Ситуацията най-вероятно няма да наподобява доста по-различно от тази, която имаме сега “, разяснява Джонатан Портес, професор по стопанска система в Кингс колидж в Лондон

„ Объркването в тази ситуация идва от това, че някои хора подхождат към дебата, говорейки единствено за двете крайности на спектъра, като да вземем за пример мозъчните хирурзи и служащите, които берат ягоди. Истината е, че множеството имигранти попадат някъде в средата. Месарите да вземем за пример са хора, които имат потребност от съществено образование, само че те най-вероятно няма да влязат в категорията на висококвалифицираните. Повечето месари идва от Източна Европа. “, споделя той.

Професорът акцентира, че Джонсън приказва за „ австралийски модел “, тъй като социологическите изследвания демонстрират, че той се носи с добра популярност, само че в действителност препоръчаната от него система се разграничава от австралийската.

„ Ако спечелите избран брой точки за вашата подготовка, Австралия ще ви разреши да влезете в страната, даже и да нямате предложение за работа. Джонсън не предлага това за Англия. Ако неговият проект беше подобен, то тогава можеше да приказваме за радикална смяна “, прибавя професорът.

Консерваторите на Джонсън възнамеряват и унищожаване на привилегиите на европейските жители при влизане в страната. Това значи, че в случай че желаят да посетят Англия за туризам и посещение на близки, те ще би трябвало да аплайват онлайн за особено позволение, което ще им обезпечи право на престой до 90 дни, предава „ 24 часа ”. За престой, по-дълъг от три месеца, ще е нужна виза. За да я получат, би трябвало да потвърдят, че ще работят или ще се образоват на Острова.

Нискоквалифицираните служащи ще имат право на едногодишна виза, след което ще би трябвало да се върнат в родината си за 12 месеца, преди да аплайват за нова виза. Средноквалифицирани служащи пък ще би трябвало да потвърждават, че имат обезпечена работа, която ще им носи приход от 30 000 паунда годишно, с цел да получат 5-годишно трудово позволение. В момента цените на английските визи за жители отвън Европейски Съюз са сред 350 и 1200 паунда, като минимум заплащат студентите, а най-вече - предприемачите

Очаква се новата визова система да влезе в действие от 2021 година, в случай че Англия и Европейски Съюз реализиран съглашение за Брекзит. В противоположен случай новите ограничения може да бъдат изпълнени и на по-ранен стадий.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР