Британският премиер Борис Джонсън обеща днес, че много скоро ще

...
Британският премиер Борис Джонсън обеща днес, че много скоро ще
Коментари Харесай

Борис Джонсън обеща, че много скоро ще направи нови предложения на Брюксел за Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание през днешния ден, че доста скоро ще направи нови оферти на Брюксел за Брекзит, предадоха международните организации. Той обаче не разясни по какъв начин мисли да уреди противоречивия въпрос за ирландската граница, който е главно затруднение пред постигането на единодушие сред Лондон и Брюксел.

``
реклама

" Ще създадем едно доста положително предложение. Ще го създадем публично доста скоро ", сподели Джонсън пред Би Би Си, 30 дни преди плануваната дата за Брекзит - 31 октомври.

В английски медии към този момент се появиха спекулации за новото английско предложение, целящо да остави отворена сухопътната граница сред република Ирландия и английската провинция Северна Ирландия, отбелязва Франс прес.

Според една от версиите, появили се в английската преса, държавното управление обмисля въвеждането на митнически инспекции на няколко километра от границата. Ирландският външен министър Саймън Ковини към този момент отхвърли този вид и прикани Лондон да направи едно съществено предложение. " Време е Европейски Съюз да получи съществено предложение от английското държавно управление, с цел да може да бъде подписано през този месец съглашение за Брекзит. Северна Ирландия и Ирландия заслужават нещо по-добро ", добави той.

Мери Лу Макдоналд, лидерката на Шин Фейн, републиканската партия, която пази концепцията за обединена Ирландия, пък счита, че в случай че бъдат въведени митнически инспекции на няколко километра от границата, както се твърди в английската преса, то това ще е еднакво на връщане на твърдата граница на остров Ирландия и ще саботира северноирландския кротичък развой.

Пред Би Би Си Борис Джонсън сподели, че информациите в английските медии не са напълно точни и отхвърли, че проектът му включва " центрове за освобождение от митница ". Той удостовери, че неговото предложение планува " единна територия за земеделието, санитарната и фитосанитарната хранително-вкусова и селскостопанска индустрия, което е значима отстъпка от страна на английското държавно управление ". Относно селскостопанския продан Джонсън сподели, че " решенията за санитарните и фитосанитарните правила ще продължат да се взимат в Брюксел, без Обединеното кралство да има думата по въпроса ".

Джонсън също по този начин удостовери желанието си да реализира Брекзит на 31 октомври, макар че английският парламент гласоподава закон, който изисква от него да изиска от Брюксел ново отсрочване на Брекзит, в случай че не реализира съглашение с Европейски Съюз до 19 октомври, тъкмо след идната европейска среща на върха.

Всяко ново съглашение би трябвало да бъде утвърдено от английския парламент, който на три пъти към този момент отхвърли контрактуваното с Брюксел съглашение от предшественичката на Джонсън - Тереза Мей.

В изявлението за Би Би Си Джонсън сподели също по този начин, че чака известни рецензии от съперниците на Брекзит поради неговата роля като министър председател. " Малцина не желаят Брекзит да бъде сбъднат и тези хора мислят, с право или не, че аз съм индивидът, който оказва помощ за реализирането на Брекзит и е неизбежно да бъда подложен на известно количество рецензии ", сподели Джонсън и добави, че това не го тормози, съобщи Ройтерс.

Той съобщи също по този начин, че продължава да възнамерява прекратяване на Народното събрание за да сложи началото на нов законодателен дневен ред, само че добави, че ще го направи, когато е сигурен, че това ще е в съотвествие с неотдавнашното решение на Върховния съд. Съдът разгласи неговото предходно решение за прекратяване на работата на Народното събрание за нелегално.

Джонсън отхвърли да е имало нещо несвоевременно в връзките му с американска бизнесдама Дженифър Аркури по времето, когато е бил кмет на Лондон. Представители на управляващите в английската столица оповестиха в петък, че полицейски надзорен орган ревизира връзките на премиера с американската бизнесдама по времето, когато той е бил кмет на столицата, от 2008 до 2016 година Запитан за какво в този момент са се появили такива изказвания, Джонсън сподели, че ги свързва с тези, които желаят да го спрат да реализира Брекзит.

Премиерът увери, че си остава добър и милосърден човек макар напрежението, на което е подложен поради Брекзит.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР