Британският премиер Борис Джонсън обеща да бъде засилено тестването за

...
Британският премиер Борис Джонсън обеща да бъде засилено тестването за
Коментари Харесай

Сериозно ще увеличим тестването, обеща Борис Джонсън

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание да бъде засилено тестването за ковид и съобщи, че това е ключът към преборване на епидемията. Той пое този ангажимент след рецензии към държавното управление му, че се тестват доста по-малко хора от някои други европейски страни, осведомят Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

„ Сериозно ще увеличим тестването. Както споделях седмици наред, това е методът: ето по този начин ще решим пъзела с ковид, ето по този начин ще го победим ”, съобщи Борис Джонсън от жилището си на „ Даунинг стрийт “, в което е в доброволна изолираност, откакто даде позитивна проба за вируса.

„ Трябва да се ускори потреблението на проби, които демонстрират дали е прекарано към този момент болестта, с цел да може хората да вървят на работа, уверени, че не може да се заразят или да заразят някого. Освен това хората би трябвало да знаят, че са носители на вируса, с цел да не се самоизолират вкъщи на вятъра. Това е доста значимо на първо място за личния състав на Националната здравна работа “, съобщи английският министър-председател.

Англия, която изначало възприе много по-сдържан метод към ковид, бе подложена на много рецензии, че прави доста по-малко проби, изключително измежду медицинския си личен състав на първа линия. Докато Германия тества по към 500 000 души на седмица, сегашният потенциал на Обединеното кралство е единствено за към 12 750 дневно, число, което държавното управление сподели, че желае да удвои доникъде на април.

Министри дадоха да се разбере, че един от факторите да се вършат по-малко проби, в сравнение с в други страни, е дефицитът на нужните химикали, въпреки че промишлеността съобщи, че нужните реагенти се създават и доставят на Националната здравна работа. Това докара до обвинявания, че Обединеното кралство прекомерно постепенно се е подготвило за епидемията. Първоначалният английски метод към противодействието на вируса ненадейно се промени, откакто математически модели демонстрираха, че в Обединеното кралство може да умрат четвърт милион души. Това докара до по-строги ограничения.

Към вчерашния ден сутринта в Обединеното кралство са били направени проби на 152 979 души. За 29 474 от тях тестванията са били позитивни. Към 17 ч. по Гринуич на 31 март в кралството са умряли 2352 души, дали позитивна проба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР