Британският премиер Борис Джонсън обеща, че Великобритания ще продължи да

...
Британският премиер Борис Джонсън обеща, че Великобритания ще продължи да
Коментари Харесай

Лондон твърд и непреклонен - ще продължава да оказва максимален натиск над Русия

Британският министър председател Борис Джонсън даде обещание, че Англия " ще продължи да оказва оптимален напън " над Русия. Действията на Лондон и неговите западни съдружници ще подсигуряват, че Владимир Путин ще „ почувства следствията от своите ходове “, сподели Джонсън, съобщи Би Би Си.

Коментарът на Джонсън идва преди формалното му посещаване в Полша и Естония, където ще се срещне с водачите на НАТО и ще посети английските войски.

В същото време английският външен министър Лиз Тръс ще съобщи през днешния ден в Женева на съвещание на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, че Русия би трябвало да бъде изолирана на интернационалната сцена като наказване за това, че „ убива поголовно украинци “.

Лиз Тръс към този момент има репутацията на един от най-яростните критици на съветското навлизане в Украйна и държанието на Москва, като постоянно езикът ѝ е надалеч от общоприетата дипломация.

Междувременно прокурорът на Международния углавен съд Карим Хан съобщи, че желае да проверява Русия за хипотетични военни закононарушения, само че се нуждае от утвърждението на съдиите, с цел да стартира процедурата.

Снощи западните съдружници разискаха по телефона войната на Русия против Украйна. В диалога участваха водачи от страните членки на НАТО и Г-7. От Даунинг стрийт обявиха, че участниците са " се договорили да преследват всички пътища, с цел да подсигуряват, че Путин ще се провали в упоритостите си ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР