Британският премиер Борис Джонсън няма намерение да поднови преговорите за

Британският премиер Борис Джонсън няма намерение да поднови преговорите за ...

Борис Джонсън няма намерение да поднови преговорите за Брекзит, твърди ЕС.


Британският премиер Борис Джонсън няма намерение да поднови преговорите за споразумение с Европейския съюз за излизането на Великобритания от Съюза. Напускане без сделка е "централен" сценарий. Това е било казано на европейски дипломати, пише в. "Гардиън".
Заплахата от Брекзит без споразумение с ЕС срина паунда Топ представител на ЕС отхвърли политиката на Джонсън за Брекзит
Брюкселските дипломати били уведомени след среща между главния пратеник на министър-председателя и високопоставени фигури в ЕС в Брюксел. На нея им станало ясно, че британският отказ от компромис е очевиден. Смята се, че е възможно след 31 октомври - крайният срок за излизане на Великобритания от ЕС - преговорите отново да започнат.

"Беше ясно, че Великобритания няма друг план. Няма намерение да преговаря, което изисква план. Изглежда, че изход без сделка е централният сценарий за британското правителство", е казал старши дипломат от ЕС на срещата.

Същевременно британското правителство отрича оповестената информация от медиите. От Даунинг стрийт №10 настояват, че правителството е готово да преговаря, но изясняват, че Джонсън би се съгласил само на споразумение, което изключва "недемократичия" - по думите му - физически граничен контрол с оставащата извън ЕС Великобритания. Само че според ЕС това не подлежи на преговори.

Източник: offnews.bg