Британският премиер Борис Джонсън няма намерение да напусне поста преди

...
Британският премиер Борис Джонсън няма намерение да напусне поста преди
Коментари Харесай

ФТ: Джонсън ще отложи изборите за след Брекзит, ако парламентът го свали

Британският министър председател Борис Джонсън няма желание да напусне поста преди Брекзит, даже в случай че Народното събрание гласоподава избор на съмнение против него.

Това оповестява в. " Файненшъл таймс ", базирайки се на високопоставени негови съветници. Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октомври и Джонсън дава обещание, че това ще се случи със или без съглашение за излизане.

Все по-висок става рискът от Брекзит без договорка, който би имал тежки последствия за Обединеното кралство. Междувременно Народното събрание продължава да е блокиран и да отхвърля както тази опция, по този начин и съглашението, извоювано от някогашния министър председател Тереза Мей.

В началото на седмицата водачът на опозицията Джеръми Корбин съобщи, че ще изиска избор на съмнение против Джонсън, само че техническите периоди за подаването на оставката и организирането на нови избори дават опция да премиера да организира предварителните избори измежду " Деня Брекзит ". (Повече за тях четете тук.)

По традиция изборите се организират в четвъртък, само че Джонсън намира 1 ноември, петък, за подобаваща дата за възможни избори, написа " Спектейтър ". Някои членове на партията дефинират опасността му като опасен ход с капацитета обаче да сплоти вота на консерваторите. " Това е единственият метод да се обезврежда Партията на Брекзит. Можем да се обърнем към народа единствено в случай че сме провели Брекзит ", споделя почитан член на управлението на Консервативната партия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (639)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР