Британският премиер Борис Джонсън не остана длъжен на председателя на

...
Британският премиер Борис Джонсън не остана длъжен на председателя на
Коментари Харесай

Джонсън и Туск взаимно се нарекоха "господин без сделка"

Британският министър председател Борис Джонсън не остана задължен на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, който през днешния ден го попита риторично дали желае да влезе в историята като " Господин без договорка ", съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Джонсън бързо реагира, като предизвести Туск, че точно той ще стане прочут като " Господин без договорка ", в случай че не се съгласи да бъдат импортирани промени в съглашението за отдръпването на Англия от Европейския съюз.

Британският министър председател увери, че не желае Брекзит без договорка, само че акцентира, че това ще е допустимо единствено в случай че от контракта отпадне така наречен защитен механизъм за ирландската граница.

" Ще кажа на нашите другари в Европейски Съюз, че в случай че те не желаят Брекзит без договорка, тогава ще би трябвало да се отървем в контракта от защитния механизъм. Ако Доналд Туск не желае да си тръгне като Господин без договорка, тогава аз се надявам, че той също осъзнае това ", съобщи Джонсън пред кореспонденти в Биариц.

По-рано през днешния ден ръководителят на Европейския съвет даде да се разбере, че няма да сътрудничи в подготовката на Брекзит без договорка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (666)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР