Британският премиер Борис Джонсън не остана длъжен на председателя на

...
Британският премиер Борис Джонсън не остана длъжен на председателя на
Коментари Харесай

Борис Джонсън предупреди Туск, че ще стане известен като Г-н без сделка

Британският министър председател Борис Джонсън не остана задължен на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, който през днешния ден го попита риторично дали желае да влезе в историята като " Г-н без договорка ", съобщи Ройтерс.

Джонсън бързо реагира, като предизвести Туск, че точно той ще стане прочут като " Г-н без договорка " , в случай че не се съгласи да бъдат импортирани промени в съглашението за отдръпването на Англия от Европейския съюз.

Британският министър председател увери, че не желае Брекзит без договорка, само че акцентира, че това ще е допустимо единствено в случай че от контракта отпадне така наречен " защитен механизъм за ирландската граница ".

" Ще кажа на нашите другари в Европейски Съюз, че в случай че те не желаят Брекзит без договорка, тогава ще би трябвало да се отървем в контракта от защитния механизъм. Ако Доналд Туск не желае да си тръгне като Г-н без договорка, тогава аз се надявам, че той също осъзнае това ", съобщи Джонсън пред кореспонденти в Биариц.

По-рано ръководителят на Европейския съвет даде да се разбере, че няма да сътрудничи в подготовката на Брекзит без договорка.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР