Британският премиер Борис Джонсън назначи 36 нови членове на Камарата

...
Британският премиер Борис Джонсън назначи 36 нови членове на Камарата
Коментари Харесай

Син на агент на КГБ стана член на Камарата на британските лордове

Британският министър председател Борис Джонсън назначи 36 нови членове на Камарата на лордовете. Между тях са братът на министър-председателя, няколко видни последователи на Брекзит, както и роден в Русия притежател на британски медии, чийто татко е бил сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Става въпрос за Евгений Лебедев, притежаващ лондонските вестници " Индипендънт " и " Ивнинг стандарт ". Баща на медийния магнат е съветският олигарх Александър Лебедев, който е работил за съветските секрети служби по време на Студената война.

Бившите финансови министри на Обединеното кралство Йън Кларк и Филип Хамънд, които се опълчиха на Брекзит, също бяха назначени за членове на Камарата на лордовете. Списъкът с нови членове включва и някогашната крикет звезда Ян Ботам, последовател на Брекзит.

Сред новите членове са още водачът на шотландските консерватори Рут Дейвисън, братът на премиера - Джо Джонсън, който беше срещу Брекзит и напусна държавното управление предходната година поради противоречие с неговата политика.

Повечето от претендентите са в съюз с ръководещата Консервативна партия на Борис Джонсън, а измежду тях има и някогашни депутати от лейбъристите, подкрепили Брекзит.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР