Британският премиер Борис Джонсън настоя, че Шотландската национална партия трябва

...
Британският премиер Борис Джонсън настоя, че Шотландската национална партия трябва
Коментари Харесай

Джонсън настоя националистите в Шотландия да спрат да се опитват да разбият Великобритания

Британският министър председател Борис Джонсън настоя, че Шотландската национална партия би трябвало да спре да се пробва да разрушава Обединеното кралство и да се концентрира повече върху реализирането на политика за хората в Шотландия, оповестява " Ройтерс ".

" Смятам, че Шотландската национална партия би трябвало да се концентрира повече върху постигането на вътрешните цели на хората в Шотландия и по-малко върху разбиването на нашето Обединено кралство ", посочи Джонсън пред английския парламент.

Междувременно английското държавно управление отхвърли в публично изказване настояванията за провеждането на нов референдум за самостоятелност след Брекзит на първия министър на Шотландия Никола Стърджън, която също по този начин е водач на Шотландската национална партия, акцентирайки, че това щяло да бъде " нездравословно разпръскване " и щяло да подкопае резултата от последния референдум за самостоятелност преди пет години.

Стърджън, която оглавява държавно управление с висока автономност в Единбург, съобщи по-рано през днешния ден, че има нов мандат да изиска нов референдум за самостоятелност, откакто завоюва най-вече места в Шотландия на парламентарните избори през предходната седмица.

" Втори референдум за самостоятелност през идната година би бил нездравословно разпръскване ", настоя английското държавно управление, допълвайки: " Това би подкопало решителния резултат от референдума през 2014 година и обещанието, направено на шотландския народ, че това гласоподаване е един път за потомство. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР