Британският премиер Борис Джонсън, който е в предизборна кампания, бе

...
Британският премиер Борис Джонсън, който е в предизборна кампания, бе
Коментари Харесай

Джонсън посрещнат с недоволство в британски район, пострадал от силните наводнения

Британският министър председател Борис Джонсън, който е в предизборна акция, бе посрещнат "ледено " в засегнатите от наводнения региони на северна Англия, където потърпевши от пороите го засипаха с гневни рецензии поради огромното му закъснение да ги посети и да се запознае с нанесените там вреди, съобщи Асошиейтед прес.

Джонсън прекъсна акцията си, с цел да посети Стейнфорт в графство Южен Йоркшир, където локалните поданици почистват наводненото си имущество, а военните незабавно издигат насипи от чували с пясък. Хората го приканиха да не бърза да си върви, а деликатно да се запознае със създалото се състояние. Една жена му подвикна: "Вие не ни помогнахте... Не зная за какво сте тук през днешния ден ".



Премиерът, който се надява в идните след месец парламентарни избори неговата Консервативна партия да получи задоволително болшинство, с цел да прокара своя проект за Брекзит, сподели пред кореспонденти по-късно, че схваща недоволството на жителите. Той добави, че е "силно шокиран от гледката на тяхното унищожено от водата имущество ".

Опозиционните партии разкритикуваха забавената реакция на държавното управление на наводненията и въпросът бързо се трансформира в предизборна тематика, отбелязва АП.

Джонсън получи "удар от вътрешната страна " и от някогашния правосъден министър от неговата партия Дейвид Гок (напуснал кабинета през юли т.г.). Той сподели, че би било "катастрофално ", в случай че консерваторите завоюват болшинство в изборите, тъй като това би разрешило на премиера Джонсън да извади Англия от Европейския съюз без съглашение.

Гок сподели през днешния ден, че ще се кандидатира като самостоятелен за нов депутатски мандат от своя изборен окръг и се надява в бъдещия парламент да има болшинство, което да блокира "твърд " Брекзит и да поддържа втори референдум по отношение на участието в Европейски Съюз. В изявление за Би Би Си някогашният министър сподели, че едно консервативно болшинство би означавало овакантяване на Европейски Съюз "при условия, в действителност равнозначни на липса наспоразумение, което уверен съм, ще бъде пагубно за просперитета на тази страна ".

Жена почина поради наводненията в Северна Англия

Според Гок "дирижираното предизборно съдействие " на консерваторите с Партията на Брекзита отпред с еврофоба Найджъл Фарадж значи, че Джонсън е подложен натясно от хардлайнерите, които няма да му разрешат да продължи договарянията с Европейски Съюз след края на изтичащата година. Тъй като за договарянето на ново комерсиално съглашение с Европейски Съюз ще са нужни най-малко 3 година, Англия евентуално ще напусне съюза без съглашение през декември, изясни Гок, представен от АП.

Той прикани хората да гласоподават за центристките сили. "Ако самостоятелните се показват добре, в случай че либералдемократите се показват добре, тогава можем да имаме парламент, който е срещу Брекзит без съглашение и който, също по този начин, ще попречи на Джереми Корбин да влезе на "Даунинг стрийт " 10 ", уточни Гок.

Очаква се в предизборна тирада по-късно през днешния ден министър председателят Джонсън да обещае завършек на отлаганията на Брекзит, в случай че завоюва изборите на 12 декември, съобщи Ройтерс, която е съумяла да получи предварителния текст на словото му във фабрика в западна Средна Англия.

Проливните дъждове в Англия блокираха гости в мол и наводниха улици

Избирателите, съгласно него, са изправени пред исторически избор сред консерваторите и Лейбъристката партия, чиито проекти са равнозначни на "самозаблуди и политически онанизъм " поради поддръжката й за втори референдум.

"Обединеното кралство се радва на удивление и почитание в света, само че хората са комплицирани от нашия спор за Брекзит и не могат да си обяснят по какъв начин тази велика страна може да пилее толкоз време и сила по този въпрос и по какъв начин ние можем по този начин да се колебаем за личното си бъдеще ", счита да каже министър председателят, представен от Ройтерс.

АП отбелязва, че разделяне има и в опозиционната Лейбъристка партия, където преди седмица някогашен неин народен представител сподели, че водачът й Джереми Корбин е "напълно неспособен " да ръководи страната.

Корбин сподели през днешния ден, че едно бъдещо лейбъристко държавно управление няма да позволи на Шотландия да организира нов референдум за самостоятелност по време на първия си мандат, в случай че бъде определено.

Така той отговори на предлагането на шотландските националисти отпред с лидерката им Никола Стърджън да поддържат един "прогресивен алианс " с лейбъристите при положение, че изборите на 12 декември не излъчат явен победител, в подмяна на втори референдум за самостоятелност.

"Няма да има референдум през първия мандат на едно лейбъристко държавно управление, тъй като мисля, че би трябвало да се концентрираме върху вложения в цяла Шотландия ", сподели пред кореспонденти Корбин, представен от Ройтерс.

Лейбъристката партия даде обещание през днешния ден да вложи в допълнение 26 милиарда паунда в системата на опазването на здравето, в случай че завоюва на 12 декември. Опитвайки се да префокусира акцията от тематиката за Брекзит към обичайно мощна своя позиция, като опазването на здравето, лейбъристите показаха, че държавната Национална здравна система в продължение на 10-годишното ръководство на консерваторите е докарана до "състояние на деградация ".

Предизборните анкети сочат, че консерваторите имат много преднина пред лейбъристите, само че анализаторите предизвестяват, че преобладаващата тематика за Брекзит, разделяща двете основни партии и техните гласоподаватели, може да обърка нормалните сметки, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР