Британският премиер Борис Джонсън каза на председателя на Европейската комисия

...
Британският премиер Борис Джонсън каза на председателя на Европейската комисия
Коментари Харесай

Няма да има сделка за Брексит, ако не бъде махнат механизмът за Ирландия

Британският министър председател Борис Джонсън сподели на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че няма изгледи за Брексит със договорка, в случай че защитният механизъм за ирландската граница не бъде отстранен, съобщи Ройтерс.

"Министър-председателят изясни, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври при каквито и да било условия и че ние абсолютно желаеме това да стане със договорка. Премиерът обаче също по този начин бе явен, че в случай че Споразумението за отдръпването не бъде преразгледано, а защитният механизъм - отстранен, няма изгледи за такава договорка ", сподели говорителка на Джонсън след неговия телефонен диалог с Юнкер.

Председателят на Европейската комисия от своя страна удостоверил "желанието си да работи градивно с (британския) министър-председател и че ще изследва всички (негови) съответни оферти " за защитния механизъм за границата на остров Ирландия. В същото време той подчертал, че поддръжката на Европейски Съюз за Ирландия е непоколебима и че предложенията на Джонсън би трябвало да са "съвместими със Споразумението за отдръпването ", сподели Европейска комисия в изказване след 20-минутния диалог.

Ако се стигне до Брексит без договорка, това ще е единствено заради решение на Англия, а не на Европейски Съюз, предизвестил Юнкер.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР