Британският премиер Борис Джонсън каза на британците да работят от

...
Британският премиер Борис Джонсън каза на британците да работят от
Коментари Харесай

Великобритания налага 6 месеца ограничения срещу втора вълна коронавирус

Британският министър председател Борис Джонсън сподели на британците да работят от у дома , където е допустимо, и подреди питейните заведения и заведенията за хранене да се затворят по-рано, с цел да се оправят с бързо разпространяващата се втора вълна на COVID-19. Налагат се нови ограничавания евентуално за шест месеца , оповестява " Ройтерс ".

След предизвестия от учени, че смъртните случаи могат да скочат без незабавни дейности, Джонсън се спря от следващата цялостна обсада, както направи през март , само че предизвести, че могат да се подхващат спомагателни ограничения , в случай че заболяването не бъде спряна.

" Запазваме си правото да използваме по-голяма " огнева мощност " със доста по-големи ограничавания ", сподели той пред Народното събрание след незабавни срещи с министри.

Само седмици откакто прикани хората да стартират да се връщат на работните си места, Джонсън посъветва чиновниците в офиси да останат у дома, в случай че могат. Той подреди всички кръчми, питейни заведения, заведения за хранене и други обекти свързани с хотелиерство да бъдат затворени в 22 часа от четвъртък с позволено единствено обслужване на маса.

" Съжалявам, че това ще навреди на доста компании , които таман започнаха да се изправят на крайници ", сподели той.

Не е ясно дали ограниченията ще бъдат задоволителни за справяне с втората вълна във Англия, за която държавните учени предизвестиха, че може да доближи , само че те значат и повече проблеми за петата по величина стопанска система в света.

Ще се изискват маски, ще има по-строго използване на разпоредбите и може да се употребява армията , с цел да се помогне и освободи полицията, сподели Джонсън. Училищата и университетите би трябвало да останат отворени .

Фирмите, нарушаващи законите за ковид, са изправени пред наказания до 10 000 паунда или даже закриване , до момента в който физическите лица могат да бъдат санкционирани с 200 паунда за това, че не носят маска , когато е належащо.

Джонсън съобщи, че е разочароващо за спазващото законите болшинство да види някой " безочливо да се опълчва на разпоредбите ".

Запитан в Народното събрание за какво цифрите във Англия са по-лоши от Германия и Италия , Джонсън сподели: " Има значима разлика сред нашата страна и доста други страни по света и това е, че страната ни е свободолюбива страна... Много е мъчно да изиска се от английското население да се подчинява на напътствията по нужния метод. "
 Коронавирус: Лидерът на опозицията във Англия упрекна Борис Джонсън в загуба на надзор
Коронавирус: Лидерът на опозицията във Англия упрекна Борис Джонсън в загуба на надзор

Хиляди стачкуват против ограничаващите мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР