Британският премиер Борис Джонсън изрази разочарованието си от решението на

...
Британският премиер Борис Джонсън изрази разочарованието си от решението на
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова Тръмп да се откаже от митата за европейски стоки

Британският министър председател Борис Джонсън изрази разочарованието си от решението на Вашингтон да наложи мита върху английски и европейски артикули и изиска от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се откаже от тях, съобщи Агенция Франс Прес.
След решението на Световната комерсиална организация в интерес на Вашингтон по делото за европейските дотации за Еърбъс (Airbus), оценени като противозаконни, Съединени американски щати оповестиха преди една седмица, че ще вкарат наказателни мита от 18 октомври на европейски импорт за 7,5 милиарда $.
Британският пребиер, който е разговарял с Тръмп през вчерашния ден, акцентира, че решението на Съединени американски щати би било " нездравословно " за редица браншове и най-много за производството на уиски. Джонсън настоя да не се постановат тези мита.
На няколко пъти президентът на Съединени американски щати залъгваше Англия с амбициозно съглашение за свободна търговия след излизането й от Европейски Съюз, планувано за 31 октомври, отбелязва Агенция Франс Прес.
Голяма част от глобите ще бъдат приложени за импорт от Франция, Германия, Испания и Англия - четирите страни, които са в основата на " противозаконните " дотации, давани на европейския самолетостроителен консорциум, съгласно офиса на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати.
Европейски Съюз даде обещание да отговори на този удар със наказания, надявайки се в това време да бъде реализирано другарство съглашение, с цел да се избегне ескалацията в една комерсиална война, която би била нездравословна и за двете страни, разделяни от Атлантика.
Основната цел е Европейски Съюз да бъде обединен, съобщи тази заран в ефира на френското Радио класик министърът на зеделието на Франция Дидие Гийом, представен от Агенция Франс Прес.
" Американците бяха злонамерени, тъй като желаят да разединят Европа. На нас ни обмитяват виното, а това е злополука за лозарството, в Италия - под удара им попадна сиренето. Те не посегнаха на шампанското, коняка, на огромните виновност, в които има запаси ", а на винито, в което няма благоприятни условия за маневриране, добави Гийом.
Необходимо е Европейската комисия да окаже помощ на тези произвеждане, в случай че митата бъдат въведен. В противоположен случай това ще е краят на доста браншове във винопроизводството, зояви френският аграрни министъ
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР