Британският премиер Борис Джонсън изложи виждането си пред посланици и

...
Британският премиер Борис Джонсън изложи виждането си пред посланици и
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Няма да следваме европейските правила за търговската сделка

Британският министър председател Борис Джонсън изложи визията си пред посланици и бизнес водачи за бъдещата комерсиална договорка с Европейски Съюз, като означи, че ще се стреми към "всеобхватно " комерсиално съглашение с Европейския съюз, сходно на това, което блокът има с Канада, само че в това време посочи, че "няма потребност Обединеното кралство да следва разпоредбите на Европейски Съюз ".
Под мотото "Да отприщим английския капацитет " Джонсън уточни, че няма потребност от свободно комерсиално съглашение, което включва приемането на разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията, дотациите, обществените грижи, околната среда и други области.
Той акцентира, че Обединеното кралство не подкопава стандартите на Европейски Съюз, отбелязвайки няколко аспекта, в които страната му изпреварва Европейския съюз като цяло. "Следователно, няма потребност комерсиалната договорка да включва обвързване на Обединеното кралство със стандартите на Европейския съюз ", добави той.
"Не е належащо съглашение за свободна търговия, което да включва възприемането на разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на политиките на конкуренция, на дотации, обществена отбрана, околна среда или други, в случай че Европейски Съюз не бъде податлив да одобри разпоредбите на Обединеното кралство ", съобщи английският министър председател.
"Ние желаеме изцяло съглашение за свободна търговия, сходно на това в Канада, само че в малко евентуалният случай, че не успеем, тогава нашата търговия ще би трябвало да се основава на съществуващото ни съглашение с Европейски Съюз за отдръпване от съюза ", добави той макар настояването на публицисти, че на този стадий има единствено Споразумение за отдръпване от Европейски Съюз (Брекзит споразумение), а не договорка за бъдещите връзки.
Борис Джонсън избегна да отговори на всички неуместни въпроси, свързани с вероятността Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз в края на преходния интервал без договорка, което ненапълно пролича в речта му, в която той загатна и за действителността от връщането на Обединеното кралство към изискванията на търговия съгласно Световната комерсиална организация, в случай че европейските водачи откажат да одобрят бъдеща комерсиална договорка по сходство на тази, която единният блок има с Канада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР