Британският премиер Борис Джонсън изложи приоритетите на правителството си на

...
Британският премиер Борис Джонсън изложи приоритетите на правителството си на
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II: Брекзит на 31 октомври е приоритет

Британският министър председател Борис Джонсън изложи целите на държавното управление си на парламентарна помпозна гала през днешния ден. На нея участва кралицата Елизабет II, с Брекзит преди всичко в дневния ред, заяви БГНЕС.

Речта на кралицата бележи първото сходно послание на монарх след 21 юни 2017 година Тази година обръщението обрисува законодателната стратегия на Англия за идната година.

Елизабет II показа законодателната стратегия на премиера Борис Джонсън и акцентира решимостта на Обединеното кралство да напусне Европейския съюз на 31 октомври.

Като някои от главните моменти в речта, кралицата загатна " нова отворена визова система на организацията и амбициозна национална галактическа тактика ". Тя също по този начин акцентира, че държавното управление на Обединеното кралство е готово " да се оправи с наследството от предишното " и означи, че Обединеното кралство би трябвало да изразходва най-малко 2% от националния приход за защита.

Кралицата добави, че Обединеното кралство възнамерява да резервира водещата си роля по световните въпроси, като предизвиква своите полезности, в това число във връзка с световната свободна търговия, съобщи БНР.

Кралицата разгласи в речта си пред депутатите лист с 26 нови законопроекта, вариращи от използването на към момента нефинализираното съглашение за бракоразвод с Европейски Съюз до наказателното наказание и околната среда.

" Приоритетът на моето държавно управление постоянно е бил да обезпечи напускането на Обединеното кралство от Европейския съюз на 31 октомври ", сподели 93-годишната кралица Елизабет от позлатен престол, изнасяйки тирада, написана от държавни чиновници. Речта се произнася обичайно в Камарата на лордовете.

" Моето държавно управление има намерение да работи за ново партньорство с Европейския съюз, учредено на свободна търговия и приятелско съдействие. "

Обхватът на обрисуваните политики включва проекти за законопроект за отдръпване на Европейски Съюз със договорка, която Джонсън към момента се стреми да реализира с Брюксел, преди плануваната дата на тръгване в края на месеца. Няколко дни спор ще последват речта, завършекът на която ще бъде дефинитивно публично гласоподаване за нейното утвърждение.

Лидерът на консерваторите неведнъж е казвал, че Брекзит би трябвало да се случи този месец, повече от три години откакто британците гласоподаваха на референдум през 2016 година да изоставен блока след близо пет десетилетия участие. Ако не успее да реализира договорка на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък, той рискува да изиска Брюксел да го отсрочи според закон, предопределен да предотврати евентуално нездравословно излизане „ без договорка “.

В програмата с 26 законопроекти приоритет е даден на битката с престъпността, имиграцията, опазването на здравето и околната среда.

При състояние обаче, че държавното управление на Борис Джонсън няма болшинство в Народното събрание приемането на тези закони е под огромен въпрос.

След няколко дни на диспути следва гласоподаване на законодателната стратегия в Народното събрание.

Някои съзират в амбициозната стратегия на Борис Джонсън опит на премиера да изложи по-скоро неговата платформа преди провеждането на предварителни общи избори.

Министърът на вътрешните работи в сянка Даян Абът съобщи, че „ държавното управление употребява речта на кралицата в безсрамен опит да се творят сензационни вести, тъй като то нито има желание нито благоприятни условия да извърши тази стратегия “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР