Британският премиер Борис Джонсън изглежда е на път да спечели

...
Британският премиер Борис Джонсън изглежда е на път да спечели
Коментари Харесай

Исторически избори във Великобритания предстоят днес

Британският министър председател Борис Джонсън наподобява е на път да завоюва днешните парламентарни избори, въпреки че разликата сред неговите консерватори и опозиционните лейбъристи се е стопила доста, демонстрираха социологическите проучвания, оповестени в навечерието на вота, съобщи Ройтерс.

Изборите на 12 декември - към този момент третите за последните четири години, бяха избрани от всички партии като исторически - най-важните от десетилетия, които ще решат ориста на Брекзит. Джонсън свика предварителни избори с вярата да завоюва болшинство, позволяващо му да преодолее безизходицата и да затвори страницата на тази сага, която надълбоко разделя страната от референдума през 2016 година насам, показва Франс прес. Джонсън моли за огромно болшинство, с цел да може бързо да изведе Англия от Европейския съюз, а Лейбъристката партия дава обещание нов референдум за Брекзит, който предлага избор сред ново съглашение за Брекзит или оставане в Европейски Съюз.

Последното изследване на публичното мнение на института ЮГав планува победа на Консервативната партия на Джонсън с 339 от общо 650 места в Камарата на общините. Това е с 20 депутатски места по-малко от последните прогнози на института от 28 ноември, само че с 22 повече спрямо предходните избори през 2017 година Според института подобен резултат ще бъде най-хубавото показване на торите от 1987 година, по времето на Маргарет Тачър, осведоми Българска телеграфна агенция. Но статистическата неточност, възможен тактически избор ( " за който и да е, единствено и единствено да няма Брекзит " ) и трендът в последно време в интерес на лейбъристите въпреки всичко могат да доведат до парламент без ясно болшинство, отбелязва Франс прес.

Екзитпол, оповестен в 22,00 ч. по Гринуич (веднага след затварянето на секциите) нормално дава добра визия за изхода от изборите - в три от четирите последни гласувания този екзитпол е планувал правилно крайния резултат, въпреки и с известна позволена неточност в действителния брой на депутатските места, извоювани от партиите, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР