Британският премиер Борис Джонсън иска от Европейския съюз да блокира

...
Британският премиер Борис Джонсън иска от Европейския съюз да блокира
Коментари Харесай

Таймс: Борис Джонсън иска от Европейския съюз да блокира отлагането на Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън желае от Европейския съюз да блокира отлагането на Брекзит, написа вестник " Таймс ", представен от Ройтерс.

Заедно с това Англия предлага основаването на митнически центрове от двете страни на ирландската граница, с цел да не се постанова въвеждането на пунктове за граничен надзор на самата граница, заяви ирландската държавна телевизия, представена от Ройтерс. Въпросът с ирландската граница е една от главните спънки за реализиране на съглашение за Брекзит сред Лондон и Брюксел.

Предложените от Лондон митнически центрове ще бъдат ситуирани на разстояние сред осем и 16 км от границата, съобщи редакторът на европейските вести на ирландската държавна телевизия Тони Конъли. Според него информацията за английското предложение е почерпена от документи, изпратени от Лондон в Брюксел.

По-рано източник от английското държавно управление съобщи, че Англия ще показа новите си оферти за Брекзит на следващия ден или вдругиден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителствата на Ирландия и Англия, а също по този начин и Европейският съюз, са единомислещи, че не би трябвало да се стига до пунктове за граничен надзор и физическо възобновяване на границата сред Ирландия и Северна Ирландия, защото това може да възобнови напрежението, обвързвано с политическия статут на Северна Ирландия, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР